Atlama Kuleleri'ndeki Çökme

Erzurum'da, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları için yapılan ülkenin tek atlama kulelerinde meydana gelen çökme nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında bilirkişi heyeti inceleme yaptı.

Palandöken ilçesi Çat karayolundaki Kiremitliktepe'de inşa edilen ve 15 Temmuz Salı günü çökme meydana gelen Atlama Kuleleri ile ilgili "Edimin ifasına fesat karıştırmak, kuleleri teslim alan kamu görevlileri hakkında görevi kötüye kullanmak ve genel güvenliğin taksirle tehlikeye sokulması" suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapmasında olayın yaşandığı yerde inceleme yapıldı.
Cumhuriyet Savcısı nezaretinde Atatürk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nde öğretim üyeleri Doç. Dr. Ekrem Kalkan, Yrd. Doç. Semet Çelik, Yrd. Doç. Dr. Ruhi Yeşildal ve Yrd. Doç. Dr. Fatma Zehra Çakıcı, atlama rampalarının bulunduğu dağdan aşağıya keşif yaparak indi.
Keşif sırasında bölgeden fotoğraflar çeken uzman heyet, ön incelemede kuleler ile ilgili herhangi bir sorun tespit edilmediğini belirterek ancak ilgili firma ile görüşmeler yapılacağını belirtti.

Heyetin, yürütülen soruşturma kapsamında 2 aylık bir incelemenin ardından hazırlayacağı raporu dava dosyasına sunacağı kaydedildi.
Kaynak: AA