Adü Didim Myo Hakkında Müjdeli Haberi Vekil Verdi

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Didim Meslek Yüksekokulu'nun bulunduğu yerle ilgili olarak ADÜ ile Milli Eğitim Bakanlığı ile arasındaki kira sözleşmesinin sona ermesiyle birlikte kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kalan ADÜ Didim MYO ile ilgili müjdeyi AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem verdi.

Adü Didim Myo Hakkında Müjdeli Haberi Vekil Verdi
Erdem sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada; "ADÜ Didim MYO hizmetlerine devam edecek” dedi.


Didim’de Fevzi Paşa Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ve Milli Eğitim Bakanlığına ait dinlenme tesisi binalarında eğitim-öğretim veren ADÜ Didim Meslek Yüksekokulu kapanma tehlikesini atlattı. Üniversitenin bulunduğu yerle ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile ADÜ arasındaki kira sözleşmesinin sona ermesinin ardından yerleşkenin kapanması veya taşınması konuları konuşulmaya başlanmış, kamuoyunda ciddi endişe oluşturmuştu. Konu ile ilgili Bakanlık ile rektörlük düzeyinde görüşmeler gerçekleşerek konu ile ilgili olarak müjdeyi AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem verdi. Erdem, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Didim'deki Milli Eğitim Bakanlığı'na ait 10 yıl önce ADÜ'ye tahsis edilen tesislerin tahsis süresinin uzatılması isteğini Sayın Bakan Nabi Avcı'ya Aydın Milletvekilleri olarak ilettik ve şifahi olarak da konuştuk. Sayın Bakan olumlu cevap verdi. ADÜ Didim MYO hizmetlerine devam edecek” dedi.

"ÜNİVERSİTE İÇİN GİRİŞİMLERİ ARTTIRACAĞIZ"
Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Deniz Atabay ise konu ile ilgili rektörlük ile görüştüklerini ve en kısa sürede Didim’e bir üniversite kazandırılması gerektiğini belirterek, “Üniversite için daha önce yapılan girişimleri araştıracağız. Yer tahsisi sağlandıktan sonra gerisi çorap söküğü gibi gelecektir. Üniversite ilçemize hem kültürel hem de ekonomik açıdan ivme kazandıracaktır. Bu bağlamda ilçemize bir üniversite kazandırılması için Didim kamuoyunun topyekün birlik olması gerekir” dedi.

Bünyesinde var olan 4 yıllık fakülte bölümlerini 2009 yılında Kuşadası’na gönderen ADÜ Didim MYO’da, 2 yıllık olarak Aşçılık, Turizm ve Seyahat Hizmetleri ile Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümlerini bulunurken, geçtiğimiz yıl hazırlık sınıfında 232, Aşçılık Bölümünde 273, Turizm ve Seyahat Hizmetleri Bölümünde 274, Turizm ve Otelcilik Bölümünde de 315 olmak üzere toplam 1094 öğrenci öğrenim görmüştü.
Kaynak: İHA