Yıldırım Belediyesindeki Personel Kıyımına Tepki

Yıldırım Belediyesi’nde yaşanan personel kıyımları konusunda bir açıklama yapan TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart, mühendislerin kendi alanı dışındaki ilgisiz bir müdürlüğe sürülerek cezalandırılmak istendiğini söyledi.

Yıldırım Belediyesindeki Personel Kıyımına Tepki

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart, yerel seçimlerin ardından bazı Belediyelerde teknik personele ilişkin sürgün niteliğindeki görevden almalara tepki gösterdi. Belediye bünyesinde çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarına yönelik olarak meslek disiplinleriyle ilgisi olmayan ve görev yapacakları mekanı bile belli olmayan görevlendirmeler yapmanın meslek ve insan onurunu rencide eden sürgün niteliğinde bir uygulama olduğunu kaydeden Mart, şunları söyledi:
"Bu uygulama, Belediye bünyesinde yeter sayıda teknik eleman olmadığı halde mevcut kadronun ilgisiz işlere yönlendirilmesi, sürülmesi ile hizmetlerin aksamasına ve önemli bir insan kaynağı israfına da neden olacaktır. Kaldı ki bu uygulamalar ilgili yasalara ve Anayasaya da aykırıdır. Belediyelerin bu kıyım ve sürgün uygulamalarını şiddetle kınıyor, Belediye başkanlarını bu uygulamalardan derhal vazgeçmeleri konusunda uyarıyoruz. Partizanlık yapmayın, teknik ve her türlü personel kıyımını durdurun. Biliniz ki, Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları yalnız değildir."
TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin emekten yana bir meslek örgütü olarak üyelerinin ve tüm çalışanların her türlü hak ve çıkarlarının korunması ve geliştirilmesi konusunda dayanışma içinde destek verip mücadele edeceğinin altını çizen Mart, "Bu çerçevede özellikle 30 Mart Seçimlerinden sonra personel sürgün ve kıyımlarını kaygı ile gözlemliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA