Kuşadası Ticaret Odası’ndan Komer İhalesi İçin Girişim

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) tarafından, görev süresi dolan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül onuruna verilen Hizmet Şeref Belgesi Töreni ve iftar yemeğine, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan ve Meclis Başkanı Mahmut Öztaş katıldı.

Kuşadası Ticaret Odası’ndan Komer İhalesi İçin Girişim

Düzenlenen yemek için Ankara’da bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan ve Meclis Başkanı Mahmut Öztaş, Kuşadası’nın bu günlerde en önemli gündem maddesini oluşturan ve oldukça sıkıntı yaratan yeni çevre yolu ile ilgili Kuşadası Ticaret Odası tarafından hazırlanan raporu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na da ileterek destek istediler.

Hisarcıklıoğlu ile aynı zamanda 24 Temmuz 2014 tarihinde ihaleye çıkacak olan, yatırımı ve yapımı KOMER-Kuşadası Kongre Merkezi Turizm ve Seyahat İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından gerçekleştirilen Kongre Merkezi ihalesi hakkında da görüşen Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan; “Efes Kuşadası Kongre Merkezi’nin ihalesi, camiamız ve ülkemiz adına da önemli bir girişim olacak” dedi ve ihaleye Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin katılmasının çok faydalı olacağını belirterek her türlü desteğe hazır olduklarını ifade etti.

TOBB Başkanı ile yapılan görüşmelerin oldukça verimli geçtiğinin altını çizen Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, gündemde olan Karayolu ve KOMER ihalesi ile ilgili TOBB Başkanına bilgi verdiklerini ve destek istediklerini söyleyerek, özellikle Kongre Merkezi ihalesine, bir çok iştiraki bulunan TOBB un girmesi ve ihaleyi kazanması durumunda Kuşadası’na çok faydasının olacağını, TOBB un iştiraki olan tüm şirketlerin hem kazançlı, hem de faydalı işler yaptıklarını söyledi.

Akdoğan, ayrıca takip edilmesi açısından çevre yolu ile ilgili olarak yapılan tüm görüşmeler hakkında AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Ali Gültekin Kılınç’a ve AK Parti Kuşadası İlçe Başkanı Ali Kara’ya da bilgi verdiklerini söyledi.

Kaynak: İHA