Köylerde Çocuk Oyun Parkları Kuruluyor

Muş'un Hasköy ilçesinde Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından desteklenen ve Hasköy Kaymakamlığı tarafından yürütülen 'Parksız Köyümüz Kalmasın Projesi’ kapsamında ilçeye bağlı 10 köyde çocuk oyun parkları yapılıyor.

Köylerde Çocuk Oyun Parkları Kuruluyor
Vali Yardımcısı ve Hasköy Kaymakam Vekili Hüseyin Göktürk, 'Parksız Köyümüz Kalmasın Projesi’ kapsamında yapımı devam eden oyun parklarında incelemelerde bulundu. Hasköy Özel İdare Müdürü Metin Kürem eşliğinde çocuk oyun parklarını gezen Kaymakam Vekili Hüseyin Göktürk, işlerin sağlıklı yürümesi açısından bu tür incelemelerin yapılması gerektiğini belirtti.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Göktürk, SODES kapsamında desteklenen ve Hasköy Kaymakamlığı tarafından yürütülen 'Parksız Köyümüz Kalmasın Projesi’ çerçevesinde ilçeye bağlı Sarıbahçe, Yukarıüçdam, Gökyazı, Koçköy, Azıklı, Koğuktaş, Ortanca, Böğürdelen, Elmabulak ve Yarkaya köyleri olmak üzere 10 köyde çocuk parkı yapımına başlandığını söyledi.

Çocukları sağlıksız ortamlarda oyun oynamaktan kurtararak daha güvenilir ve sağlıklı bir ortamda oyun oynamalarını sağlamayı amaçladıklarını vurgulayan Göktürk, bu tür projelerin çocukların fiziksel, zihinsel ve duygusal yönden gelişmelerini güçlendirerek gizli kalmış yeteneklerinin ortaya çıkmasını sağladığını da kaydetti.

Kaynak: İHA