Kartepe’de Tırmanma Yarışı Heyecanı Başladı

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu, 2014 Türkiye Tırmanma Şampiyonası'nın beşinci ayağı olan KOSDER Kartepe Tırmanma Yarışı 19-20 Ağustos 2014 tarihlerinde Kartepe Belediyesi sınırlarında bulunan Maşukiye Kartepe Kayak Merkezi çıkış yolu üzerindeki 6 Km uzunluğundaki parkurda yapılacak.

Kartepe’de Tırmanma Yarışı Heyecanı Başladı

Tırmanma yarışçılarınca beğenilen ve her yıl aynı parkurda organize edilen yarışlar nedeniyle güzergah bu yılda yarış günü trafiğe kapatılacak. Kayıt yaptıran 25 yarışçı 19 Ağustos 2014 Cumartesi günü idari ve teknik kontrolden geçirilecek. Bu yıl 8. Kez yapılacak olan Kartepe Tırmanma Yarışı’nda yarışçılar, asfalt zeminden oluşan 6 kilometrelik parkurda dereceye girebilmek için mücadele edecekler. 20 Ağustos 2014 Pazar günü antrenman çıkışları için saat 10.00’dan itibaren start alacak yarışçılar, yarışma startlarını saat 14.00 ve 16.00’da Manzara Restaurant önünden alacaklar. Yarışmanın ödül töreni ise aynı gün saat 18.30’da Çamçeşme Restaurat Tesisleri’nde gerçekleştirilecek.

Organizasyonun Kartepe de gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Üzülmez, “Kartepemiz doğal dokusu itibarıyla çok geniş bir yelpazeye sahip. Doğa ve motor sporları olarak da parkurumuz tercih sebebi oluyor. Bu tür organizasyonlar ile Türkiye genelinde otomobil yarışı tutkunlarını ilçemizde ağırlayarak Kartepe’nin diğer güzelliklerini de tanıtma imkanı buluyoruz” dedi.

Kartepe Belediyesi ve KOSDER’in birlikte organize ettiği yarışlarda yarışçılar ve izleyiciler Kartepe’nin muhteşem doğa güzellikleri arasında keyifli bir hafta sonu geçirme imkanı bulacaklar.
Kaynak: İHA