Hüyük'te Çiftçilere Makine Ekipman Desteği

Hüyük ilçesinde, çiftçilere makine ekipman desteği sağlandı.

Hüyük Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yücel Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen alet ekipman desteklemelerinin belli olduğunu söyledi.

Hüyük ilçesinden 110 başvurudan 11'inin kabul edilerek üreticilerle sözleşme imzalandığını belirten Doğan, şunları kaydetti:
"İlçemizde destekleme kapsamına alınan makineler 3 süt sağım tankı, 2 yem hazırlama makinesi, bir sıra arası çapa makinesi, bir çayır biçme makinesi, 4 el traktörüdür. İlçe merkezi ve taşra mahallelerinde bulunan 11 çiftçi ile sözleşme imzalandı. Alet ekipman desteğinden yararlanacak çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu çalışmanın, ilçemize ve diğer çiftçilerimize de örnek olmasını bekliyoruz. Ayrıca, bu etapta ilçemize yaklaşık 150 bin lira değerinde alım yapılan alet ve ekipmanın 75 bin lirasını desteklemiş olduk. Umarım, gelecek etaplarda bu rakamlar daha üst noktalara ulaşır."
Kaynak: AA