Giresun'da Doktorun Darbedildiği İddiası

Giresun Tabipler Odası ve sağlık sendikaları tarafından Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesinde görevli bir doktorun hasta yakınları tarafından darbedildiği öne sürülerek olay protesto edildi.

Hastane başhekimliği önünde toplanan sağlık çalışanlarından oluşan grup adına basın açıklaması yapan Giresun Tabipler Odası Başkanı Bekir Poyraz, Giresun'da 1,5 ay içerisinde ikinci kez bir sağlık çalışanının hasta yakınları tarafından saldırıya uğradığını söyledi.

Giresun'un artık sağlık çalışanlarına yönelik saldırı haberleri ile anılır hale geldiğini öne süren Poyraz, şöyle konuştu:
"Yine Giresun, yine sağlıkta bir şiddet vakası daha. Bundan 1,5 ay önce Bulancak Devlet Hastanesinde sağlık çalışanları nöbet sırasında hasta yakınlarının saldırısına uğradı. Yine dün gece Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesinde nöbetçi doktor arkadaşımız hasta yakınları tarafından saldırıya uğradı. Bizler Giresun ve sağlıkta şiddet sözcüğünün bu kadar sık anılmasını istemiyoruz. 'Bu son olsun' diyoruz."
Eylem, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların alkışlarla protesto edilmesinin ardından olaysız sona erdi.
Kaynak: AA