Üç Ayrı Operasyonda 4 Kilo Esrar Ele Geçirildi

Isparta'da düzenlenen üç ayrı operasyonda 4 kilo esrar ve 27 adet extacy hap ele geçirildi.


Edinilen bilgiye göre, temin ettikleri esrar maddesini Isparta'ya getirecek olan kişilerin aracının plakasını tespit eden polis, takibe aldığı aracı Sav Kavşağı'nda durdurmak istedi. Şüphelilerin kaçmaya başlaması üzerine yaşanan kovalamaca sonunda cami arkasında durdurulan araçta bulunan N.G. ve A.M. yakalandı. Araçta yapılan aramada 1 kilogram esrar ele geçirildi.
Bir başka operasyonda ise M.G. isimli şahsın kullandığı araç, takip sonucu Eğirdir yolu üzerinde durduruldu. Araçta bulunan şahsın kimliği kontrol edildiğinde aracın M.F. isimli şahsa ait olduğu ve takip edilen kişi olmadığı görülünce kimliğinin sahte olduğu anlaşıldı. Araçta yapılan aramada yaklaşık 1 kilogram esrar maddesi ele geçirilirken, şüphelinin yapılan GBT kontrolünde uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan 1 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası ile arandığı belirlendi.

Bir diğer operasyonda da bir kargo firmasına eşya süsü verilerek teslim edilen 2 kilogram esrarın Isparta'ya geleceği ve uyuşturucu maddeyi teslim alacak kişilerce satılacağı bilgisi üzerine Y.T. ve H.İ.G. isimli şahısları takibe alan polis, şüphelileri kargo firmasından gönderiyi teslim aldıkları sırada düzenlenen operasyonla yakaladı. Paket açıldığında içerisinden yaklaşık 2 kilogram esrar maddesi ile 27 adet extacy uyuşturucu hap bulunduğu anlaşıldı.

Yakalanan şahıslar uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan adli mercilere sevk edildi. Y.T ve M.G. isimli şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA