Mudanya Belediyesi Plajlarda Önlemlerini Arttırıyor

Mudanya Belediyesi, plajlar ile deniz kenarlarında boğulma ve diğer tehlikelerden korumak amacıyla bir dizi önlemler alarak, vatandaşların sağlıklı bir şekilde denize girmelerini sağlıyor.


Mudanya Belediyesi, olası boğulma olaylarına ve İstanbul-Mudanya arasında çalışan deniz otobüsleri ile feribotun çıkardığı dalgalardan etkilenerek yaralanma olaylarının önün geçilebilmesi için gerekli önlemlerle vatandaşların can güvenliklerinin üst seviyelere çıkarılması sağlıyor. Deniz kenarlarına, plajlara Mudanya Belediyesi tarafından güvenlik tabelaları asılarak vatandaşlar tüm olumsuzluklara karşı uyarılıyor.

Ayrıca Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma birimine takviye ekipler alarak yaz sezonu boyunca hizmet vermeyi amaçlıyor. Mudanya Belediyesi’nin hizmet alanının genişlemesiyle birlikte sahiller dışında, mesire alanlarındaki göletlerde kontrol altına alınarak bu bölgelere konulan 203 adet tabela ile vatandaşlar uyarılıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “İnsan sağlığına ve insan hayatına denizde alınan önlemlerin arttırılmasıyla ne kadar önem verdiğimizi belirtmek istiyorum. Belediyemiz arama kurtarma birimimize gerektiğinde personel takviyesi ve malzeme desteği verilecek. Yaşanabilecek olası her türlü doğal afette birimimiz görevinin başındadır" dedi.

Kaynak: İHA