Konya'da 'Şarbon' Virüsü Tespit Edildi

Seydişehir ilçesine bağlı Çatmakaya Mahallesi'ndeki bir yaylada "şarbon" virüsü tespit edilmesi nedeniyle, bölge karantinaya alındı.

Çatmakaya Mahallesi Karakışla Yaylası'nda 10 büyükbaş hayvanın telef olması nedeniyle çiftçiler, durumu Seydişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne haber verdi.
Yaylaya gelen görevlilerin telef olan hayvanlardan aldığı numunelerde yapılan incelemede, "şarbon" virüsü tespit edildi. Bunun üzerine yayladaki hayvanların aşılanması için çalışma başlatıldı.
Seydişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü görevlisi Hasan Zorlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede yaşayanların bu virüs hakkında bilgilendirildiğini, hastalık nedeniyle bölgenin karantinaya alındığını belirtti.

Zorlu, hastalığa karşı aşı talebinde bulunduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Müdürlüğümüz tarafından idari ve fenni tedbirler alındı. Yaylada bulunan yetiştiricilere hastalık hakkında bilgiler verdik. Bölge karantina altına alındı. 500 büyükbaş, 2 bin civarında küçükbaş hayvan için aşılama çalışmalarına başladık. Ek olarak aşı talebinde bulunduk. 10 adet hayvan telef oldu. Bölgede hayvan giriş ve çıkışlarının kontrolleri yapılıyor. Hayvandan insana geçebilen hastalık nedeniyle vatandaşların et tüketmemesi gerekir."
Kaynak: AA