Kocaeli'de Toplu Sözleşme Protestosu

Kartepe ilçesinde kurulu bir fabrikada çalışan işçiler, toplu iş sözleşmesi kapsamında yapılan maaş zammını protesto etti.

Sendika genel merkezinin kendilerinden habersiz toplu sözleşmeye imza attığını belirten bir grup işçi, fabrikanın işçi girişi bölümünde toplanarak, ellerinde taşıdıkları döviz ve pankartlarla yönetim binasına yürüdü.
Burada işçiler adına açıklama yapan Ağaç-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Şener Furuncu, sendika genel merkezinin şube yönetimine sormadan toplu sözleşmeye imza attığını, işçilerin bu duruma tepkili olduğunu söyledi.

Sendikanın işverenle yeniden masaya oturarak işçilerin maaş konusundaki beklentilerini karşılayan yeni bir sözleşmeye imza atması gerektiğini vurgulayan Furuncu, "İşçiysek, hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Genel merkezin rahat oturarak bizim paramızı yemeye hakkı yok. Buraya gelsinler bizim hakkımızı savunsunlar, sendikacılık yapsınlar" diye konuştu.

Furuncu, geçen hafta imzalanan sözleşmenin ardından yöneticilerin kendisini fabrika kapısından içeriye sokmadığını dile getirerek, "Beni dikkate almalarını, işçilerin haklarını benimle konuşup, benimle pazarlık yapıp, benimle anlaşmalarını temenni ediyorum. Bu işçilerin hakkı alınmadan, ben bu kapıdan içeri girmeden, bu eylemler devam edecek. Ya bu işçi parasını alacak ya da bu eylemler durmayacak" ifadesini kullandı.
Protesto, açıklamanın ardından olaysız sona erdi.
Kaynak: AA