Karatay'da Tahribata Uğramış Yapılarda Yıkım Sürüyor

Karatay Belediyesi, kullanılmayan ve zamanla tahribata uğramış, can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden yapılar için başlattığı yıkım çalışmalarını sürdürüyor.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, ilçenin muhtelif yerlerinde özellikle yeni bağlanan mahallelerde kullanılamayan yapılar için yıkım kararı aldıklarını söyledi.

Şehrin dokusunu yenilemek amacıyla kullanılmayan, harabe olmuş, can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden eski yapıları tespit edip yıkım işlemlerini gerçekleştirdiklerini belirten Hançerli, şunları kaydetti:
"Karatay'ı imar açısından hem genişletmek hem de şehri görüntü kirliliğinden kurtarmak için çalışmalara devam ediyoruz. Özellikle yeni bağlanan mahallelerde çalışmalara ağırlık veriyoruz. Bu bağlamda toplamda 224 tehlike arz eden yapının 148'i yıkıldı. İlçenin ücra bölgelerinde kullanılmayan, sahipleri tarafından terk edilen evler tespit edildi. Belediye Encümen kararı ile yıkımlar gerçekleştirildi.

Virane, kullanılmayan can ve mal emniyeti açısından tehlike arz eden evler görüntü kirliliği yaratıyor. Belediye olarak yapılan tespitin yanı sıra vatandaşların bu konudaki talepleri de değerlendirmeye alındı."
Kaynak: AA