Hatay'dan Kısa Kısa

Kamu LJalışŸanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) Hatay İl Temsilcisi Ahmet Yaslı ve beraberindeki heyet, Hatay BüyükşŸehir Belediye BaşŸkanı Lütfü SavaşŸ'ı makamında ziyaret etti.

BaşŸkan SavaşŸ, ziyarete yaptığŸı konuşŸmada, önceki dönemde siyasi hırslara kapılmadan 5 yıl boyunca vatandaşŸlarımıza eşŸit bir şŸekilde hizmet ettiklerini belirtti.

Türkiye'de en fazla alt yapı hizmetini Antakya Belediye BaşŸkanlığŸı zamanında yapıldığŸını ifade eden SavaşŸ, "Siyasi hırslara kapılmadan 5 yıl boyunca altyapı yaptık. Bunu Hatay halkı da gördü. Biz siyaset yapmıyoruz hizmet yapmaya çalışŸıyoruz. Seçim sonuçlarına baktığŸımızda Hatay halkı geleceğŸine yatırım yaptı. şžimdi seçim bitti siyaset bitti, 5 yıl önceki gibi Hatay'ın her bir noktasını kucaklamaya her noktasına hizmet götürmeye gayret göstereceğŸiz" diye konuşŸtu.
Son zamanlarda artan su sıkıntısı üzerine 50'ye yakın kuyu açarak su sıkıntısı çözmeye çalışŸacaklarını belirten SavaşŸ, Mazmanlı, PınarbaşŸı İskenderun tarafında 1 milyon kişŸiye yetecek bir kaynağŸının olduğŸunu ve bu kaynakların doğŸru kullanmak için çalışŸmaların devam ettiğŸini kaydetti.

Yaslı da kabulden dolayı SavaşŸ'a teşŸekkür ederek, sorunların giderilmesinde inançlarının tam olduğŸunu bildirdi.

-Antakya Belediye BaşŸkanı Kimyeci'ye ziyaret
Hatay ValiliğŸi öncülüğŸünde, TǜBİTAK desteğŸiyle "Hatay İl Yenilik Platformu" projesi kapsamında, Eylül ayında düzenlenecek olan ''Akdeniz ǜlkeleri Mutfak Günleri'' Proje Koordinatörü Funda Hüzmeli, Uluslararası yemek danışŸmanı Osman Serim ve bir grup yabancı gazeteci Antakya Belediye BaşŸkanı İsmail Kimyeci'ye ziyarette bulundular.
Kimyeci, ziyarette yaptığŸı konuşŸmada, Akdeniz ǜlkeleri Mutfak Günleri etkinliğŸinin kendileri için çok önemli olduğŸunu belirtti.

Hatay'daki yemek kültürünün sadece bugünün değŸil geçmişŸ tarihi kültürün dokusunu ve ruhunu yansıttığŸını ifade eden Kimyeci, şŸöyle devam etti:
''Belki yaşŸarken hissedemiyoruz ama lezzetlerimiz medeniyet birikimimizin, zengin tarihi geçmişŸimizin bir yansıması. Antakya, aynı duvarın bir tarafında camiyi, bir tarafında kiliseyi barındıran, barışŸ ve kardeşŸlik bağŸları güçlü bir şŸehir. Farklılıklarımız zenginliğŸimiz. Dünyanın her tarafında kan ve gözyaşŸı var. Dünya Antakya'nın barışŸ ortamına hasret. Bu tür etkinlikler, sizlerin bu konudaki teşŸvikleri bu kültürlerin, barışŸ ve kardeşŸlik ortamının tüm dünyaya duyurulmasına, tanıtılmasına, bilinirliğŸinin arttırılmasına, dünya barışŸına katkı sağŸlayacaktır''
Kimyeci, Antakya'nın tarihi dokusunu korumak, yaşŸatmak ve gelecek nesillere taşŸımak için yoğŸun bir çalışŸma içinde olduklarını da kaydetti.

 
Kaynak: AA