Ege Denizinde Sığınmacı Operasyonları

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Ege Denizinde yaptığı operasyonlarda farklı ülkelerden 74 sığınmacıyı kurtarırken, bir kişinin de cansız bedenine ulaştı.

Ege Denizinde Sığınmacı Operasyonları

Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekipler, 16-17 Temmuz 2014 tarihleri arasında gerçekleştirdiği operasyonlarda, Türkiye üzerinden Avrupa’ya geçmeye çalışan, farklı ülke uyruklu 74 sığınmacıyı kurtardı.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesi Çıplak adası açıklarında, bir bot içerisinde tamamı Suriye uyruklu 34 erkek sığınmacı kurtarılırken, Çanakkale Müsellim mevkiinde ise Pakistan uyruklu oldukları belirlenen 6 erkek sığınmacı, bindikleri şişme bottan alınarak kurtarıldı. Kurtarılan sığınmacılar, tamamlanan işlemlerinin ardından Jandarma birimlerine teslim edildi.

Ekipler, İzmir’in Çeşme İlçesi Karada önlerinde ise devriye görevi sırasında, şişme bir botta yine bir sığınmacı grup tespit etti. Suriye uyruklu olduğu tespit edilen 11 sığınmacı kurtarıldı.

Ayrıca, kaçak göçmen organizatörlüğü ile ilişkili olabileceği düşünülen 1 Türk erkek şahsın cesedi denizden çıkarıldı. Kurtarılan sığınmacıların ifadesine göre, Suriye uyruklu 1 erkek göçmenin kayıp olduğu ortaya çıktı.

17 Temmuz 2014 tarihinde icra edilen devriye görevi esnasında ise Aydın’ın Didim İlçesi Tekağaç önlerinde tamamı Suriye uyruklu 23 erkek sığınmacı kurtarıldı.

Kurtarılan sığınmacılar Jandarma birimlerine teslim edildi.
Kaynak: İHA