Chp'den Şehit Madenci Ailelerine İftar

Soma faciasında yaşamını yitiren madenci aileleri ve yaralı madenciler, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl ve İlçe Örgütü’nün kadın kolları tarafından düzenlenen iftar yemeğinde buluştu.


Soma Öğretmenevi'nde düzenlenen iftar programına CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk, İl Başkanı Cahit Kaplan, İl Kadın Kolları Başkanı Fadime Özçakır, İlçe Başkanı Murat Bayramoğlu, şehit madenci aileleri ile facianın meydana geldiği ocaktan sağ kurtulan işçiler katıldı.

İftar öncesi İstanbul Milletvekili Osman Korutürk, İl Başkanı Cahit Kaplan ve Kadın Kolları Başkanı Fadime Özçakır ile birlikte şehit madencilerle teker teker görüşerek başsağlığı dileyip, sorunlarını dinledi. CHP Kadın Kolları İl Başkanı Özçakır, 13 Mayıs'ta meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 301 maden işçisinin acısını Türkiye olarak yaşadıklarını belirterek, "Facianın yaşandığı günden bu yana Soma'da gerek ilçe örgütü, gerek il teşkilatı, gerekse genel merkez tarafından sürekli ailelerle bir arada olduk. Onları sık sık ziyaret ederek sorunlarını ve ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Allah milletimize bir daha böyle bir acı yaşatmasın" dedi

İftarlarını madenci aileleri ile yapan CHP heyeti, madenci ailelerini asla yalnız bırakmayacaklarını ifade ettiler.
Kaynak: İHA