Ankara’daki Bursa Lobisi Büyükşehir’le Güçleniyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın himayesinde Ankara Kalesi’ndeki Bursa Evi’nin bahçesinde düzenlenen iftar yemeğinde, Başkent’teki lobicilik faaliyetlerinin önemine vurgu yapıldı.

Ankara’daki Bursa Lobisi Büyükşehir’le Güçleniyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, il sınırları dışında sosyal tesisi bulunan ilk belediye olduklarını hatırlatarak, amaçlarının her platformda Bursa’nın konuşulmasını sağlamak olduğunu söyledi.


Bursa Derneği’nin Ankara Kalesi’ndeki 146 metrekarelik dernek binasının talebi karşılamaması üzerine Büyükşehir Belediyesi’nce satın alınan, rekonstrüksiyon ve restorasyonun ardından harabe görüntüden kurtulup, ihtişamlı bir görüntüye bürünen Bursa Evi, Başkent’teki ayrıcalıklı buluşmalara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl ekim ayında hizmete açılan ve bugüne kadar Ankara’da görev yapan 10 bini aşkın bürokratın yanı sıra Bursa milletvekillerinin de zaman zaman toplantılar yaptığı ev, düzenlenen iftar yemeğinde Bursa protokolünü ağırladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın himayelerinde Bursa Evi’nin avlusunda düzenlenen yemeğe Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Milletvekilleri Mustafa Öztürk, Hüseyin Şahin, Bedrettin Yıldırım, Önder Matlı, Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Hakan Çavuşoğlu, İsmet Su, Canan Candemir Çelik, İsmail Aydın, İlhan Demiröz ve Sena Kaleli, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr. Ersan Aslan, Ankara Müftüsü Mefail Hızlı, AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursa Derneği Başkanı İsmet Kazancı, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, BESOB Başkanı Arif Tak, DOSABSİAD Başkanı Selim Yedikardeş ile Ankara’da görevli Bursalı bürokratlar katıldı.

“VEFA BORCUMUZU ÖDÜYORUZ”
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, iftar yemeğinin ardından davetlilere yaptığı konuşmada, sultanların kurduğu şehir olan Bursa’nın her türlü nimeti bünyesinde barındıran dünyanın cennet köşelerinden biri olduğunu vurguladı. Bursaspor’un şampiyon olduğu yıl Ankara’daki kutlamalara katıldığı sırada buradaki Bursa Derneği’nin tesise ihtiyacı olduğunu öğrendiğini dile getiren Altepe, “O gün çalışmalarımızı başlattık ve geçtiğimiz yıl Ankara Kalesi’ndeki Bursa Evi’nin açılışını gerçekleştirdik. Başka bir şehirde sosyal tesis yapan ilk belediye olduk. Bizim tek amacımız var o da Bursa’ya bir şeyler katmak, kente karşı vefa borcumuzu yerine getirmek. Ankara’da yaşayıp, Bursa için düşünen, Bursa için çalışan herkesi tek çatı altında toplamak istedik. Bursa her platformda konuşulsun istedik. Bu mayanın tuttuğunu görüyorum. Bursa Evimize olan bu ilginin artarak devam etmesini bekliyorum” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ankara’da bir evi olan tek ilin Bursa olduğunu belirterek, gerek iş toplantıları, gerekse özel aile buluşmalarının en güzel adresinin Bursa Evi olması gerektiğini kaydetti.

Ankara ile Bursa’nın daha da yakınlaşması için Bursa Evi’nin önem taşıdığını ifade eden Arınç, Başkent’te evi olan başka da bir il olmadığını söyledi.

İftar programı için aklına gelen tek yerin Bursa Evi olduğunun altını çizen Arınç, TBMM Başkanı’nın da bu akşam iftar programı olduğunu ancak daha önceden planlandığı için iftarını Bursalılarla yaptığını vurguladı.

Bursa’ya ilk geldiği dönemlerde basında sürekli “Ankara’da sorunları takip edecek güçlü bir lobiye ihtiyaç var” şeklinde haberlerle karşılaştığını hatırlatan Arınç, “Aslında önceleri bu talebe bir anlam veremiyordum. Bursa’nın bakanı var, milletvekilleri var. Yapılması gerekenler zaten fazlasıyla yapılıyor. İlle de ‘ver bakalım’ demeye ne gerek var. Ancak Bursa’nın Ankara ile irtibatı konusunda güçlü bir lobi olmalı. Bursa siyasetinde söz sahibi olanlar, el ele vererek Bursa için organize hareket ettiğini hissettirmeli” diye konuştu.

Bursa Evi’nin lobi faaliyetleri açısından da önem taşıdığını kaydeden Arınç, “Tabii ki Bursa’nın meselelerini otel lobilerinde veya başka yerlerde de konuşmak mümkün. Ancak kendi evimiz varken, buluşmaların en güzel yeri Bursa Evi olmalı. Gerek iş toplantıları gerekse özel toplantılar için hedefinize Bursa Evi’ni de koyun” dedi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise dışarıya fazla göç vermediği için il dışında Bursa lobisinin pek fazla güçlü olmadığını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi sayesinde Bursa’nın artık Ankara Kalesi’ndeki yerini aldığını belirten Karaloğlu, Bursa havasını Ankara’ya taşıdığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti.

Bursa Derneği Başkanı İsmet Kazancı da yaklaşık 15 bin Bursalının yaşadığı Ankara’da, derneği 1993 yılında kurduklarını hatırlatarak, derneğe sağladığı katkılar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti.
Kaynak: İHA