Afyonkarahisar'daki İmam Hatip Lisesi Tartışmalarına Sivil Toplum Örgütleri De Katıldı

Afyonkarahisar’da Anadolu öğretmen lisesinin imam hatip lisesine çevrilmesi tartışmalarına kentteki sivil toplum örgütleri de katıldı.

Afyonkarahisar'daki İmam Hatip Lisesi Tartışmalarına Sivil Toplum Örgütleri De Katıldı

Taş medresede bir araya gelen 31 sivil toplum örgütü konu ile ilgili ortak bir basın açıklaması yayınladı. Basın açıklamasını okuyan İlim Yayma Cemiyeti Afyonkarahisar Şube Başkanı Ali Zenkin, okullar arasında ayrım yapılmamasına ve bu konu üzerinden toplumun ayrıştırılmamasına özen gösterilmesini istediklerini söyledi.

Zenkin, “Milli Eğitim Bakanlığı aldığı bir kararla Türkiye genelindeki Anadolu öğretmen liselerine öğrenci alımını durdurmuştur. Milli Eğitim Bakanı oluruyla ihtiyaca binaen Afyonkarahisar Anadolu Öğretmen Lisesi’nin binasında kademeli olarak Anadolu imam hatip lisesi açılmıştır. Anadolu öğretmen lisesinin mevcut öğrencileri ise tüm hakları korunarak, hiçbir mağduriyet yaşamadan Anadolu öğretmen lisesi mezunu olacaklardır. Sekizinci sınıfı bitiren öğrenciler de fen lisesi, sosyal bilimler lisesi ve Anadolu liselerinin kontenjanları artırıldığı için mağdur olmayacaklardır. Bakanlığın bu kararını kasıtlı olarak yanlış yorumlayan bazı kesimler, sanki Anadolu imam hatip lisesi açıldığı için Anadolu öğretmen lisesi kapatılıyormuş algısını oluşturmaktadırlar. Aynı zamanda bu algı, imam hatip lisesi karşıtı bir kampanyaya da dönüştürülmek istenmektedir ve bu karar üzerinden bürokrasiye yönelik bir linç girişimi yürütülmektedir. Kent merkezimizdeki tek Anadolu imam hatip lisesine geçtiğimiz eğitim öğretim yılında 650 civarında öğrenci kayıt yaptırmıştır. Bu yıl da Anadolu imam hatip lisesine yoğun talep olacağı beklenmektedir. Sivil toplum kuruluşları olarak okullarımız arasında hiçbir ayrım yapılmamasına, bu konu üzerinden toplumun ayrıştırılmamasına özen gösterilmesini talep ediyoruz. Bu bağlamda Milli Eğitim Bakanlığı’nın kararının destekçisi ve takipçisi olduğumuzu kamuoyuna duyururuz” dedi.

Kaynak: İHA