-yunanistan'da Terörle Mücadele

Yunanistan'da, "Devrimci Mücadele" isimli terör örgütünün lideri Nikos Maziotis silahlı bir soygun sırasında yakalandı.

Başkent Atina'nın ticaret merkezindeki Ermu caddesinde arkadaşlarıyla bir kuyumcuya girerek silahlı soygun yapmak isteyen Maziotis, kendisini önceden izlediği belirtilen terörle mücadele ekipleri tarafından yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, polislerin teslim ol çağrısına el bombasıyla cevap vermesi üzerine çıkan silahlı çatışmada Maziotis ve bir polisin yaralandığı bildirildi.

Atina'nın en turistik yerlerinden biri olan Ermu caddesi polis tarafından kontrol altına alınarak, çok sayıda turist bölgeden uzaklaştırılırken, yaralı ele geçirilen Maziotis ile çatışma sırasında yaralanan polisin Evangelismos Hastanesi'ne sevk edildiği belirtildi.
Çeşitli bombalı saldırılar ve silahlı banka soygunlarından gıyabında 50 yıl ağır hapis cezası kararı bulunan 42 yaşındaki Maziotis, çeşitli bombalı saldırı ve silahlı banka soygunu suçlarından aranıyordu.
1997 yılında "Şehirlerin Gerillaları" adıyla faaliyet gösteren ve daha sonra adını "Devrimci Mücadele" olarak değiştiren terör örgütünün lideri olarak bilinen Maziotis, 2010'da yakalanarak 15 yıl ağır hapis cezasına çarptırılmış ancak 3,5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra "iyi hal" nedeniyle tahliye edilmişti.
Kaynak: AA