Şirinsulhiye Spor Tesisi Hizmete Girdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı tarafından Kartepe ilçesi Şirinsulhiye Köyü’ne yapılan spor kompleksi, tanıtım programıyla hizmete girdi.

Şirinsulhiye Spor Tesisi Hizmete Girdi
6 dönüm alan üzerine kurulan spor kompleksinin tanıtım programının ardından Kartepe Belediyesi vatandaşlara iftar yemeği ikram etti.
Programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Biz şuna inanıyoruz. Bizim insanımız her şeyin en iyisine layıktır. Köylerimizi, şehirlerimizi ne kadar güzelleştirirsek o kadar mutlu oluyoruz” dedi.

Spor tesislerini severek yaptığını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Hizmetlerin en güzeli doğrudan doğruya gençlere yaptığımız hizmetlerdir. Gençlerimizi hayata iyi hazırlamamız lazım. Gençlerimizin ahlaklı, güzel insanlar olarak hayata hazırlanmaları en önemli görevimizdir. Biz bu tesisleri yaparak çocuklarımızın iyi yetişmesini sağlıyoruz. Onlar da ileride daha güzelini yapacaklar. Çocuklarımıza bilgisayar veriyoruz. Onlar geleceğin mühendisleri olacaklar” şeklinde konuştu.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez de konuşmasında tesisi Kartepe’ye kazandırmasından dolayı Büyükşehir’e teşekkür etti. Üzülmez, “Biz buralarda büyüdük. Bizim de spor alanlarına ihtiyacımız vardı. Boş bir meydan bulduğumuz zaman spor yapmak için kendimizi şanslı görürdük. Bugünün çocukları bu tür modern alanlarda spor yapma imkanı bulabiliyor” dedi.

Yağmura rağmen yoğun bir katılımın olduğu programda vatandaşlara iftar yemeği ikram edildi.

Spor tesisi, toplam 6 bin metrekare alana kuruldu. Futbol, basketbol ve voleybol sahasını bünyesinde bulunduran tesiste ayrıca muhtarlık binası, amatör sporların yapılabileceği spor salonu, çocuk oyun grubu, fitness aletleri yer alıyor. 425 ağaç ve 650 adet çalı ile yeşillendirilen tesis, aydınlatma sistemi yapılarak günün her saati kullanıma hazır hale getirildi.

Kaynak: İHA