Ordu’nun Yolları Asfaltlanıyor

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, iki yıl içerisinde Ordu’da bütün yolların standartını yükselteceklerini belirterek, “Ulaşımdaki sorunları çözümlenmiş bir ilin gelişimi de buna paralel olarak hızla yükselecektir” dedi.

Ordu’nun Yolları Asfaltlanıyor

19 İLÇE, 4 BÖLGEYE AYRILDI…
Ordu Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılı yatırım programı doğrultusunda ilçelerdeki yol çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Başkan Enver Yılmaz, sürdürülen çalışmalarla ilgili verdiği bilgide, 19 ilçeyi 4 farklı bölgeye ayırdıklarını ve hizmetlerinde bu doğrultuda planlandığını söyledi.

Verdikleri her sözün hayata geçirilmesi için planlı ve programlı bir çalışma yürüttüklerini belirten Başkan Enver Yılmaz, ilçelerin içinde bulunduğu bölgeleri de açıklayarak, “Birinci bölgede; Perşembe, Gülyalı, Ulubey, Kabadüz, ikinci bölgede; Fatsa, Kumru, Korgan, Çamaş, Çatalpınar, üçüncü bölgede; Mesudiye, Aybastı, Gölköy, Gürgentepe, Kabataş ve dördüncü bölgede ise; Akkuş, İkizce, Çaybaşı, Ünye ilçeleri yer alıyor” dedi.

“YOLLARIN STANDARTI YÜKSELECEK”
Başkan Yılmaz, Ordu’nun yol ağını herkesin memnun kalacağı bir yapıya kavuşturacaklarının altını çizerken, “Ulaşım sorunu çözümlenmiş bir ilin gelişimi de buna paralel olarak hızla yükselecektir” ifadesini kullandı.

Özellikle yol çalışmalarındaki yatırımlar noktasında kendilerine önemli hedefler belirlediklerinin altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Öncelikli olarak, daha önce programa alınmış birçok noktadaki yatırımlarımızı tamamlamak istiyoruz. Yolları sağlıklı bir yapıya kavuşturmuk için birçok ilçemizde alt yapı çalışmaları devam ediyor. Vatandaşlarımızın yol konusundaki bizlerden beklentilerine ağırlık veriyoruz. Küçük ve orta ölçekli programların haricinde ana hatlardaki yatırımlarla, Ordu’nun yol ağını herkesin memnun kalacağı bir yapıya kavuşturacağız. Özellikle süreci devam eden 750 kilometrelik sıcak asfalt ihalesinin hayata geçmesi ile birlikte yollardaki standart daha da yükselecek. Hele ki çevre yolu, dere yolu, havalimanı gibi ulaşım konusundaki dev yatırımlar tamamlandığında Ordu model ve vizyon bir il olacaktır.Ulaşımdaki sorunları çözümlenmiş bir ilin gelişimi de buna paralel olarak hızla yükselecektir” diye konuştu.

350 KM YOL ÇALIŞMASI YAPILDI…
Son olarak yürütülen çalışmalarla ilgili detaylı bilgi veren Yılmaz, “Birinci bölgedeki Altınordu, Perşembe, Gülyalı, Ulubey, Kabadüz ilçelerinde toplam 125 km bakım, 2.96 km sıcak asfalt ve 19.5 km sathi kaplama asfalt, ikinci bölgedeki Fatsa, Kumru, Korgan, Çamaş, Çatalpınar ilçelerinde toplam 52 km bakım ve 25.8 km sathi kaplama, üçüncü bölgedeki Mesudiye, Aybastı, Gölköy, Gürgentepe, Kabataş ilçelerinde toplam 42 km bakım ve 5 km sathi kaplama, dördüncü bölgedeki Akkuş, İkizce,Çaybaşı, Ünye ilçelerinde toplam 68 km bakım ve 10.5 km sathi kaplama çalışması yapıldı. Toplamda 287 km’lik asfalt bakım yatırımında da 1813 m3 malzeme kullanıldı” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA