Ödemiş'te Fatura Bilmecesi

Yeni Büyükşehir Yasası sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanan ilçelerde yaklaşık 3 aydır su sayaçlarının okunmaması vatandaşlarda tedirginlik yarattı.

Ödemiş'te Fatura Bilmecesi
Yerel seçimlerden bu yana henüz faturaların okunmadığını belirten vatandaşlar, faturaların daha fazla kabarmaması için su sayaçlarının fotoğraflarını çekip İZSU bürosunun yolunu tutuyor.
Sayaç okumalarına bu ay itibariyle başlaması beklenirken, oluşan belirsizliğin vatandaşları tedirgin ettiğini kaydeden Ödemiş Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran, “Yeni yasa ile birlikte 99 mahallenin su işleri belediyeler ve muhtarlıklardan alınıp doğrudan İZSU’ya bağlandı. Yerel seçimlerle birlikte başlayan yeni süreçte ise henüz su sayaçlarına bakılıp faturalar belirlenmedi. 3 aydır biriken faturalar vatandaşları da açıkçası ürkütüyor. Hem İZSU’nun metropol tarifesi üzerinden sayaçların okunacak olması, hem de birikmiş bir tutarın ortaya çıkacak olması gibi nedenler vatandaşlarımızın şikayetlerine yol açıyor. Her gün muhtarlıklarımıza gelen vatandaşlar konuyla ilgili bilgi almaya çalışıyorlar. Bu noktada biz de belirsizliğin bir an önce bitmesini istiyoruz” dedi.

Birçok vatandaşın sayaçtaki bilgileri yazıp ya da fotoğrafını çekip Belediye Kültür Evi’ndeki İZSU bürosuna gittiğini kaydeden Savuran, “Vatandaşlarımız kabarık bir faturayla karşılaşmamak adına kendileri çözüm bulmaya çalışıyorlar. Belirsizliğin son bulması adına İZSU’dan bir açıklama yapılması gerekiyor. Özellikle birikmiş faturalarla ilgili taksitlendirme yapılması konusunda yetkililerimizin gerekli adımları atacaklarını düşünüyoruz. Taksitlendirme olduğu takdirde vatandaşlarımızın ödeme yapması bir nebze de olsa kolaylaşacaktır.

İZSU’nun bölgemizdeki yapılanmasını en iyi şekilde sağlaması, merkezdeki 16, kırsaldaki 83 mahalle adına çok önemli. Su arızaları özellikle yaz sıcaklarından mağduriyet yaratıyor ve en hızlı şekilde müdahale edilmesi de lazım. İZSU’nun bundan sonraki süreçte vatandaşlarımızın sıkıntı yaşamamaları adına daha hızlı davranacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA