Mustafakemalpaşa Osb'ye Dev Yatırım

Bursa’nın Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulmak istenen dev iplik fabrikası için hafriyat çalışmaları başladı.

Mustafakemalpaşa Osb'ye Dev Yatırım

Türkiye’nin köklü firmalarından Harput Holding, polyester iplik üretimi yapacak fabrikanın Mustafakemalpaşa’da kurulması için ilk adımı attı. 226 dönüm arazi üzerine kurulacak dev yatırımın startı, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Cevdet Çağal, Müdürü Alaattin Üçok ve Harput Holding Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Etkeser’in katıldığı törende, dualar eşliğinde kurban kesilerek verildi.

Hafriyat çalışmaların başladığı bölgede yetkililerle birlikte incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Mustafakemalpaşa’nın önemli bir yatırımı bünyesine kattığını söylerken, “OSB giderek büyüyor. Yatırımlar geldikçe istihdam artıyor, iş imkanı genişliyor. OSB’ye kurulacak olan polyester iplik fabrikası da bölgede hakim olan canlılığı daha da artacak. Bölgemizdeki yatırımları arttırmak için elimizden gelen çalışmayı göstermeye devam edeceğiz. Harput Holding’e teşekkür ediyor, yatırımın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Harput Holding Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Etkeser, öncelikle hafriyat çalışmalarını bitirip, Eylül ayında fabrikanın temelini atmayı planladıklarını kaydederek, “Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen iplik hazırlama ve dokuma üreticilerinden biri olmanın bilinci ve sorumluluğuyla, doğaya duyarlı bir üretim politikası izleyerek faaliyetlerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA