Macar Başkonsolosdan Başkan Üzülmez’e Nezaket Ziyareti

Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss beraberindeki heyetle, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Macar Başkonsolosdan Başkan Üzülmez’e Nezaket Ziyareti

Macaristan İstanbul Başkonsolusu Gabor Kıss, Konsolos Tomas Torma, Macaristan İşadamları Dernek yöneticileri, Kartepe Karatepe Köyü’nde bulunan İmre Tökeli Derneği Başkanı Ertunç Baykal ile birlikte Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Macar dostları Kartepe’de görmekten mutlu olduklarını kaydeden Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Karatepeyi ve Kartepeyi öne çıkaracak projelerini konukları ile paylaştı. Sosyo- ekonomik ve kültürel özellikleri nedeniyle cazibe merkezi olan Kartepe’yi kongre ve toplantı merkezi yapma hedefinde olduklarını kaydeden Başkan Üzülmez, Macaristan’da bir belediye ile kardeş belediye olmak istediklerini de kaydetti.

Başkonsolos Kıss, İmre Tökeli Derneği’nin Karatepe ile ilgili projelerine belediye desteğini istedi. Dernek başkanı Baykal da, Macaristan için önemli bir merkez olan Karatepe ile ilgili projelerine Başkan Üzülmez’in yaklaşımından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Karatepe’nin öneminin bilincinde olduğunu belirten Başkan Üzülmez, Türk Macar dostluğunu pekiştirecek çalışmaları artırarak devam ettireceklerini kaydetti.

Başkan Üzülmez, “Biz Macarları dost kardeş biliyoruz. Bu dostluğun pekiştirilmesi adına üzerimize düşenleri yapmaktayız. Buradaki derneğimizin faaliyetlerinde yer alırken, Türk Macar dostluğunu pekiştirecek yeni çalışmalar içinde de olabiliriz” dedi.

Karşılıklı iyi niyet dilekleri eşliğinde süren sohbet sonunda Başkonsolos Kıss, Belediye Başkanı Üzülmez’e Macaristan’ı tanıtıcı bir kitap hediye etti.
Kaynak: İHA