Kto Başkanı Öztürk Açıklaması

KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, "Hızlı tren, hava yolu ve karayolu bağlantılarıyla Türkiye'nin büyük illerine bağlanan Konya üniversite mezunlarının kariyer planlaması için ideal bir şehirdir" dedi.

Öztürk, üniversite tercihleriyle ilgili yaptığı açıklamada, tercihlerde sona gelindiğini, zorlu bir sınav dönemi geçiren adaylar için doğru üniversitede, doğru bir bölümü tercih etmenin son derece önemli olduğunu belirtti.

Günümüzde üniversite eğitimine devam etmek isteyen öğrenciler için tercih edilecek eğitim kurumunun bulunduğu şehrin önem taşıdığını ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:
"Türkiye'de en düşük suç oranına sahip büyükşehir olan Konya, sosyo-ekokonomik yapısıyla yaşam kalitesi standartı giderek yükselen, üniversite öğrencilerinin ulaşım, barınma gibi ihtiyaçlarını en ucuza karşılayabilecekleri büyükşehirler arasındadır. Konya giderek yükselen ekonomisiyle de üniversite eğitimi alan öğrenciler için fırsatlar sunmaktadır. Türkiye'nin en düşük işsizlik rakamlarını yakalayarak büyük başarı sağlayan Konya, güçlendirdiği ulaşım alt yapısıyla merkezi bir şehir olma yolunda ilerlemektedir. Hızlı tren, hava yolu ve karayolu bağlantılarıyla Türkiye'nin büyük illerine bağlanan Konya üniversite mezunlarının kariyer planlaması için ideal bir şehirdir. Konya Ticaret Odası'nın öncülüğünde kurulan KTO Karatay Üniversitesi ile beş üniversiteye sahip olan Konya tarihinde medreseler şehri olarak anılırken bugün de üniversiteler şehri olma yolunda ilerlemektedir."
KTO'nun 20 bin üyesiyle KTO Karatay Üniversitesi'nin her zaman arkasında olacağına işaret eden Öztürk, bu üniversiteyi tercih edecek öğrenciler için önemli fırsatlar bulunduğunu, Türkiye'nin önemli iş kuruluşlarından biri olan KTO'nun geniş iş çevresi bağlantısıyla öğrencilere imkanlar sunduğunu belirtti.

Öztürk, ayrıca üniversite tercihi yapacak öğrencilere başarı dileyerek, emeklerinin karşılığını hak ettikleri gibi almaları temennisinde bulundu.
Kaynak: AA