Hatoder'den Kan Bağışı Çağrısı

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği (HATODER) Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu, yaz ayları ve özellikle de ramazanda artan kan ihtiyacının karşılanması için vatandaşları kan vermeye davet etti.

Kerimoğlu yaptığı yazılı açıklamada, başta talasemi ve orak hücre anemi hastaları olmak üzere, kronik hastalık grubundaki kişilerin ve acil müdahale gerektiren hastaların, günün her saatinde kana ihtiyaç duyabildiğini kaydetti.

Hatay'da, talasemi ve orak hücre anemi hastalıklarının yaygın olduğunu hatırlatan Kerimoğlu, açıklamasında şunları belirtti:
"Hastalarımız, sürekli kan transfüzyonu almaya ihtiyaç duymaktadırlar. Ayrıca yaz ayıyla artan trafik kazalarını göz önüne alacak olursak, ilimizdeki kan ihtiyacının arttığı bilinmektedir. İçinde bulunduğumuz ramazan dolayısıyla kişilerin oruçlu olmaları, gündüz saatlerinde vatandaşların kan bağışına vermiş oldukları desteği önemli ölçüde düşürmektedir. Bu açığı kapatmak için özellikle Türk Kızılayı yetkilileri kan bağışı toplama işlemlerini, vatandaşların iftarlarını yaptıktan sonraya bırakarak, kan alma işlemlerini akşamları 19.00-01.00 saatleri arasında sürdürmektedir. Kan bağışı yapmak isteyen vatandaşlarımız bu saatleri göz önünde bulundurarak ona göre kan bağışı kampanyasına destek vererek hayat kurtarma yoluna gitmelidir."
Kaynak: AA