Hasta Yakınları İçin Misafirhane Açıldı

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde, hasta yakınlarına ücretsiz konaklama hizmeti verecek misafirhane hizmete açıldı.

Hastane Yöneticisi Dr. Abdulkadir Yetişkin, düzenlediği basın toplantısında, 2014 yılının ilk 6 ayını değerlendirerek, yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.
Yetişgin, 127 bin 872 kişisi acil serviste, 509 bin 41'i poliklinikte olmak üzere 632 bin 913 kişinin yılın ilk 6 ayında hastanede muayene edildiğini belirtti.

Hastanede 121 poliklinikte günlük ortalama 6 bin hastaya ayakta sağlık hizmeti verildiğini ifade eden Yetişgin, bölgenin en büyük ve kapsamlı sağlık hizmetini sundukları için doluluk oranlarının yüzde 99'a kadar yükseldiğini vurguladı.
Yetişgin, hastanede 30 bin Suriyeli'nin de tedavi edildiğini aktararak, şöyle devam etti:
''Suriye'de yaşanan iş savaş nedeni ile Şanlıurfa'ya gelen gerek kamplarda gerekse il merkezinde kalan Suriyeli misafirlerimizden 30 bin 742 kişinin muayene ve tedavileri gerçekleştirildi.

İlçe ve köyler ile başka şehirlerde ikamet eden hasta yakınlarının ve refakatçilerin konaklayıp dinlenecekleri ve hastane bahçesi ve koridorlarında yatmalarının önüne geçmek amacı ile yapımı tamamlanan misafirhanemiz de kısa süre önce hizmete açıldı. Hastanemizde tedavi görmekte olan hasta yakınlarının misafirhane hizmetinden yararlanmasından dolayı herhangi bir ücret ödemesi söz konusu değil. Ayrıca hastanemiz bahçesine hasta ve hasta yakınlarının dinlenmesi için yaptırılan çelik konstrüksiyon ve ahşap kaplamalı kamelyalar ile vatandaşlarımızın dinlenme alanları çoğaltılmıştır."
Kaynak: AA