Emniyet Boğulma Vakalarına Karşı Harekete Geçti

Giresun Toplum Destekli Polis Ekipleri, çocukları ve aileleri boğulmalara karşı uyardı.

Emniyet Boğulma Vakalarına Karşı Harekete Geçti

Her yıl yaz aylarında boğulma vakalarının yaşandığı Karadeniz’de, Giresun Toplum Destekli Polis Ekipleri vatandaşı boğulmalara karşı uyarmak için harekete geçti.

Giresun Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü’nün “Akıntıya tutulma, yaşama tutun” projesi kapsamında yaz spor okullarına katılan öğrenci ve velilere konferans verildi.

Giresun Kapalı yüzme havuzu salonunda gerçekleştirilen konferansta Sportif Eğitim Uzmanı ve Cankurtaran Selin Güler, bölgemizde sıkça yaşanan Rip akıntısı, boğulma olaylarının nedenleri ve alınacak tedbirler hakkında bilgi verdi.

Cankurtaran Güler, “Karadeniz Rip akıntısı olarak bilinen ve dip akıntısı boğulma vakalarının en büyük nedenidir. Bu gibi durumlarda kesinlikle panik yaşanmamalı akıntıdan kurtulmak için enerji tüketilmemelidir. Çünkü çok güçlü bir akıntı olduğundan kurtulmak kolay değildir. Ancak bu akıntının sürükleme mesafesi 100 metre civarındadır. Buraya kadar sürüklendikten sonra kıyıya 5 veya 10 metre kadar paralel yüzdükten sonra tekrar yüzerek kıyıya çıkabilirsiniz. Kesinlikle yanınızda iyi yüzen birisi olmadan denize girilmemelidir. İyi yüzme bilmiyorsanız boğulma tehlikesi yaşayan kişiye müdahaleye kalkışmamalıdır. Birde fırtınalı havalarda denize girilmemelidir” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Toplum Destekli Polis ekipleri çocuklara ve velilerine boğulmalara karşı alınacak tedbirlerle ilgili broşür dağıttı.

Kaynak: İHA