Cesur; 'Niyet Bozukluğu Hissediyoruz”

Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur, sahte isimle BİMER’e yapılan kaçak inşaat şikâyetleri hakkında basın açıklamasında bulundu.


Şikâyetleri incelediklerini ve yapılan şikâyetlerin sahte isimlerle yapıldığını tespit ettiklerinin altını çizen Cesur, “Burada niyet bozukluğu var” ifadelerini kullandı. 30 Mart seçimleri öncesi birçok belde belediyesindeki yetkililerin göz yumduğu kaçak inşaatları şimdi şikâyet ettirdikleri iddiasında da bulunan Cesur, “Karaçulha Belediyesi seçimlerden bir hafta sonra bize kamu haczi diye kocaman bir dosya gönderdi. Arkadaşlar Belediyeye borcu olan kişilerin haczini yapmışlar, onları tespit etmişler ama nedense işleme koymamışlar. Seçimden bir hafta sonra bizim kucağımıza gönderdiler. Yani kabahatli biz olacağız. Şimdi son günlerde özellikle 30 Mart seçimlerinden sonra bir şikâyet furyası başladı.

Özelikle Karaçulha, Ölüdeniz ve diğer yerlerden BİMER aracılığı ile şikâyetler bize akın akın geliyor” dedi.

“GÖZ YUMDUKLARI İNŞAATLARI ŞİMDİ ŞİKÂYET ETTİRİYORLAR”
30 Mart seçimleri öncesi birçok belde belediyesindeki yetkililerin göz yumduğu kaçak inşaatları şimdi şikâyet ettirdikleri iddiasında da bulunan Cesur, “Kimse yanlış anlamasın Karaçulha Belediyesi seçimlerden bir hafta sonra bize kamu haczi diye kocaman bir dosya gönderdi. Arkadaşlar Belediyeye borcu olan kişilerin haczini yapmışlar, onları tespit etmişler ama nedense işleme koymamışlar. Seçimden bir hafta sonra bizim kucağımıza gönderdiler. Yani kabahatli biz olacağız. Aynı şekilde 2013 yılında ölüdeniz Belediyesi’nden İl şehircilik ve İmar Müdürlüğünden kocaman bir dosya geldi seçimlerden bir hafta önce. 2013 yılında İl İmar Müdürlüğünden yetkili arkadaşlar gelmişler şikâyet üzerine Ölüdeniz’de ki birçok otel ve işyerlerini incelemişler. Kaçak olanlarını tespit etmişler, metrekare olarak hepsini hesap etmişler ve arkadaşlarımız hiçbir işlem yapmamış. Tam seçimlerden bir hafta sonra aynı şekilde koca bir dosya bize geldi ve Kaymakam beyin imzasıyla 20 gün içerisinde bunun gereğini yapın bize bilgi verin dediler. Burada kimse yanlış anlamasın demin dediğim gibi biz bir niyet bozukluğu hissediyoruz. Avukatımız Mehmet Erdem ve Karaçulha İmar ve Şehircilik sorumlumuz Adnan Nurcan konuyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor” diye konuştu.

“FETHİYELİ VUSLAT DİYE BİR İSİM BİMER’DEN VATANDAŞLARI ŞİKÂYET EDİYOR”
Başbakan Recep Tayyib Erdoğan’ın sözlerinden örnekler vererek konuşmasını sürdüren Başkan Yardımcısı Cesur, “Biz Allah’a şükür 15–16 yıldan bu yana bu belediyedeyiz. Hiçbir zaman bir başkasına topu atmadık. Kendi arkadaşımız bile olsa yasal değilse binasına gerekli işlemi yaptırdık. Bir başka belediye başkanına yüklemedik. Burada da bu art niyetin gerekçesi olarak özellikle Karaçulha bölgesinde bir sürü şikâyet geliyor. Burada isimde veriyorum. Fethiyeli Vuslat diye siteden sürekli BİMER’e yazıyorlar. Bunu kim alışkanlık haline getirdi bilmiyorum ama isimlerin hepsi sahte. Yazılan isimlerle biz konuşuyoruz. Adnan arkadaşım, Avukat Mehmet kardeşim hep bunlarla ilgileniyorlar. Ama hepsinin isimlerinin sahte olduğu belirtiliyor. Ve bu vatandaşları mağdur ediyor. Zannedersem Başbakanımız Sayın Recep Tayyib Erdoğan üç dört sene önce bir cümle söyledi.

Dedi ki, “Türkiye’de kırk milyon yapı varsa bunun yirmi milyonu yasaya uygun değildir” dedi.

Fethiye’de de bu böyledir. Kimse kimseyi kandırmasın. Fethiye’de kırk bin bina varsa bunun yirmi bini yasaya uygun değildir. Ama buradan biz vatandaşlarımızdan şunu rica ediyoruz. Bir Azerbaycan atasözü vardır. Diyor ki, “En yakın akraban komşundur.” Bizde ise maalesef komşu komşuyu şikâyet ediyor. Ondan rahatsız oluyor. Sonra da olan bize oluyor. Bu işi nasıl düzetiriz, bu işin altından nasıl kalkarız diye canımız çıkıyor” şeklinde konuştu.

“Telefon numarasıyla adam gibi şikâyet etsinler” Sahte isimlerle şikâyetlerin geldiğini ifade ederek konuşmasını sürdüren Başkan Yardımcısı Cesur, “Biz buradan arkadaşlardan rica ediyoruz. Mümkün olduğu kadar birbirlerini şikâyet etmesinler. Yapıyorlarsa adam gibi kimlik numaralarını, telefon numaralarını yazsınlar. Şikâyetlerini adam gibi, erkekçe yapsınlar. Ve bu şikâyetlerin arkası alınmazsa herkes mağdur olur. Bu BİMER’den gelen şikâyetlerle de neyin amaçlandığını anlamış değiliz. Dediğim gibi bunun arkası alınmazsa bütün vatandaşlar mağdur olur. Karaçulha halkı da, Ölüdeniz halkı da, Çamköy halkı da mağdur olur. Fethiye Belediyesi olarak hiçbir kişinin mağdur olmasını istemeyiz” dedi.

Kaynak: İHA