Btso İftar Sofralarında, 50 Bin Bursalı Buluştu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından düzenlenen 'İftar Sofraları' şimdiye kadar 50 binden fazla vatandaşı buluşturdu.

Btso İftar Sofralarında, 50 Bin Bursalı Buluştu
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 'İftar Sofraları' programının ramazan ayının manevi ikliminin daha fazla hissedilmesini sağladığını söyledi.


BTSO’nun "Ramazan’da Birlikte Olalım" kampanyası on binlerce vatandaşı, iftar sofrasında buluşturmayı sürdürüyor. Ramazan ayı boyunca Yıldırım Belediyesi Katlı Otoparkı, Çarşamba Pazaryeri ve İsabey Mahallesi Fethiye Dörtçelik İlkokulu’nda kapılarını açan 'BTSO İftar Sofraları', aynı zamanda ramazan ayının birlik ve beraberlik duygusunu pekiştiriyor. BTSO ev sahipliğinde her gün bir işadamının sponsor olduğu 'İftar Sofraları', günde yaklaşık 3 bin kişiyi ağırlıyor.

PROTOKOL DE BTSO İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
Ramazan Ayı’nın başladığı günden bu yana 50 bine yakın Bursalı vatandaşın orucunu açtığı 'İftar Sofraları', protokol üyelerini de vatandaşlarla buluşturuyor. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursa milletvekillerinin de konuk olduğu 'İftar Sofraları', 7’den 70’e her yaştan vatandaşın buluştuğu ortak bir mekan haline geldi.

DAYANIŞMA KÜLTÜRÜ ARTIYOR
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 'İftar Sofraları'nın Bursa'da birlikte hareket etme ve dayanışma kültürünü artırdığını dile getirdi. Kentin sanayi ve ticari hayatına liderlik eden BTSO’nun sosyal ve kültürel alanlarda da öncü rol üstlendiğini kaydeden Başkan Burkay, 'BTSO İftar Sofraları'nda şimdiye kadar 50 binden fazla kişinin ağırlandığını ifade etti.

"KARDEŞLİK VE SEVGİ BAĞLARI GÜÇLENİYOR"
İbrahim Burkay, BTSO Yönetim Kurulu ­üyelerinin her gün 'İftar Sofraları' programına katılarak, vatandaşlarla bir araya geldiğini belirtti.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, "Ramazan ayı toplumsal dayanışma, paylaşma, kardeşlik ve sevgi bağlarının yoğunluk kazandığı bir aydır. Hayırsever işadamlarımız ve sponsor kuruluşlarımızın destekleriyle bu manevi iklimin bu yıl daha fazla alanda hissedilmesini sağlıyoruz. Manevi duygularımızı en üst seviyede yaşadığımız ramazan ayında Bursa iş dünyası ile Bursalıları bir araya getiren bu programda vatandaşlarla birlikte olmaktan büyük mutluluk duymaktayız" diye konuştu.

"RAMAZAN AYININ RUHUNU GELECEĞE TAŞIYORUZ"
BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk da BTSO olarak bu yıl ikincisini düzenledikleri "Ramazan'da Birlikte Olalım" kampanyasının ramazan ayının ruhunu gelecek nesillere taşıdığını dile getirerek, "Sultan şehir Bursa’mızın 3 farklı bölgesinde kurulan iftar sofralarımızda ramazan'ın getirdiği manevi hava, dalga dalga her yere yayılıyor. Birlik ve beraberlik için önemli bir dönem olan mübarek ramazan ayının sevgi, hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma içerisinde bereketli ve huzurlu geçmesini diliyorum" dedi.

Kaynak: İHA