Atina’da Polis Terör Örgütü Lideri Nikos Maziotis’i Yaralı Olarak Yakaladı

Atina’nın turistik bölgeleri arasında yer alan Monastirakı’da “Devrimci Mücadele” terör örgütünün lideri olarak bilinen Nikos Maziotis silahlı bir soygun sırasında yakalandı.


Yakalanmamak için polisle çatışan Maziotis polislerin açtığı ateş sonrası yaralandı. Olayda Maziotis’in yanı sıra bir polis ve iki turistin de hafif yaralandığı açıklandı.

Şehrin en kalabalık caddelerinden Mitropoleos bölgesinde meydana gelen olayda Maziotis üç arkadaşı ile beraber banka soymaya kalkıştı. Terörle mücadele ekipleri tarafından uzun zamandır takip edilen Maziotis bankayı soymaya kalkıştığı sırada polislerin teslim ol çağrısına el bombasıyla cevap verdi ve çatışma başladı.

Yaşanan silahlı çatışmada Maziotis yaralı olarak tutuklandı. Polis yetkilileri Maziotis’in durumunun iyi olduğunu açıkladı.

Polisler bölgeyi abluka altına aldı ve soyguna katılan diğer şahısları aramaya başladı.

42 yaşındaki Nikos Maziotis daha önce çeşitli silahlı saldırı ve banka soygunları sebebi ile 50 yıl ağır hapis cezası almıştı. Maziotis, 2010 yılında yakalandıktan sonra 3,5 yıl cezaevinde kalmıştı ve daha sonra “iyi hal” nedeniyle geçen yıl şartlı olarak tahliye edilmişti. Maziotis, tahliyesinden bir ay sonra kız arkadaşı ile beraber ortadan kaybolmuştu.
Kaynak: İHA