Zeytinburnu’ndaki Patlamada Bilirkişi İncelemesi

Zeytinburnu’nda meydana gelen patlama ile ilgili Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile görevlendirilen bilirkişi heyeti, patlamanın meydana geldiği binada inceleme yaptı.

İncelemede patlamaya neyin neden olduğu araştırılıyor.
12 Temmuz’da Zeytinburnu’nda 3 kişinin ölümü, 8 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan patlamayla ilgili Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma giderek derinleşiyor. Savcılık talimatı ile bilirkişi heyeti, patlamanın meydana geldiği binada inceleme yaptı. Olay yerine gelen ekipler, zabıta ve polis ekipleri ile birlikte binanın içinde yaklaşık 30 dakika incelemede bulundu. Yapılan incelemelerin sonucunda içerden çıkarılan plastik maddeler incelenmek üzere laboratuvara götürüldü.

Patlayıcı Maddeler Uzmanı Şahin İplikçi ve İş Güvenliği Uzmanı Mehmet Vatansever’den oluşan bilirkişi heyeti, olay yerini ayrıntılı bir şekilde inceleyip kriminal yönden değerlendirecek. İncelemede ayrıca sıvı patlayıcı olup olmadığına, ambalaj yapımında kullanılan maddelerin yapısında patlayıcı eser olup olmadığına, olayda herhangi bir sabotaj olup olmadığına da bakılacak.

Patlayıcı Maddeler Uzmanı Şahin İplikçi, ‘‘Biz patlamanın doğalgaz kaynaklı mı toz patlaması mı yoksa herhangi bir kimyasalın yol açtığı patlama mı olduğunu ayırt etmek için geldik. Binayı genel olarak inceleyeceğiz, bir de Olay Yeri İnceleme Şube ve Bomba İmha Şube’nin raporlarını inceleyeceğiz. Teknik olarak sabotaj mı, teknik bir patlama mı veya bir gaz sıkışması mı bunu ayırt etmek gerekiyor. Bunları belirleyeceğiz. Buradaki yetkili ekiplerin her birisi kendi görev ve sorumlulukları açısından incelemeler yapıyorlar. Bizde adliyenin görevlendirdiği heyet olarak cezai ve soruşturma açısından incelemeler yapacağız” dedi.

İnceleme sonunda elde edilecek bulgular, olay yeri inceleme ve diğer ekiplerin tuttuğu ve elde ettiği delillerle karşılaştırılacak. Raporun sonucu 10-15 gün içinde belirlenecek. İncelemede patlamaya neyin neden olduğu araştırılıyor.
Kaynak: İHA