Yavru Kurtlar Yabanileştirilip Doğaya Salınacak

Afyonkarahisar'da bulunduktan sonra Burdur'daki Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilen yavru kurtlar, yabanileştirilerek doğaya salınacak.

Afyonkarahisar'a bağlı İhsaniye ilçesinde yaşayan bir hayvansever, yaklaşık 1 ay önce anneleri öldürülmüş iki yavru kurt buldu. Hayvanseverin bir süre besleyip baktıktan sonra haber vermesi üzerine Milli Parklar 5. Bölge Afyonkarahisar Şube Müdürlüğünden veteriner hekim Ali Gezer ve ekipler, yavru kurtları alarak muayene edilmeleri, beslenmeleri ve yabanileştirilerek doğaya salınmaları amacıyla Burdur'daki Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirdi.
- "Yavru kurtlar evcilleştirilmiş"
Merkezin sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca, gazetecilere yaptığı açıklamada, 5 gün önce kendilerine getirilen yavru kurtların muayenelerini yaptıklarını ve beslemeye başladıklarını anlattı.
Kurtlardan birinin hasta olduğunu ve tedavisinin sürdüğünü belirten Sarıca, "Yavru kurtlar evcilleştirilmiş. Onları yeniden doğaya kazandırmak çok zor. Yabanileştirilmeleri gerekiyor. Bu konuda ne kadar başarılı oluruz bilemiyorum. Doğada yaşar hale getirilmeleri, insanlardan uzak durmalarının sağlanması biraz problem olacağa benziyor" dedi.

- "Yabanileştirilip doğaya salınacaklar"
Yavru kurtların 2-3 ay serbest şekilde kafeste dolaştırılacaklarını ve rahat ettirileceklerini anlatan Sarıca, biraz beslendikten sonra dar bölmelerde hiç insan görmeyecekleri şekilde yabanileştirileceklerini kaydetti.

Burada asıl sorunun yavru kurtların bakımları ve beslenmeleri değil, yabanileştirilmeleri olduğunu ifade eden Sarıca, şöyle konuştu:
"Bunun için bazı yerlerde uygulanıldığı gibi onlara eziyet ederek, insanlardan korkutarak bunu yapmak istemiyoruz. Yapmak istediğimiz sadece onların insanları görmemeleri ve yabanileşmelerini sağlamak. Bunu başardıktan sonra yavruları doğaya salacağız."
Kaynak: AA