Tekirdağ Sağlık Müdürü Akbulut Açıklaması

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut, "Yapılacak olan Çorlu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Tekirdağ'daki ağız ve diş sağlığı hizmetlerindeki eksikliklerin büyük bir kısmı tamamlanmış olacak" dedi.

Çorlu Emlak Konutları mevkisinde, yapılması planlanan Çorlu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin inşaa edileceği arazide incelemelerde bulunan Akbulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapılacak olan yeni sağlık binalarının tamamlanarak hizmete açılmasıyla beraber, halkın daha rahat bir nefes alacağını söyledi.

Tekirdağ'da, sağlık alanında daha iyi hizmet vermek için yeni binalarda faaliyete başlayacak olmanın heyecanı içinde olduklarını belirten Akbulut, "Sağlık Bakanlığı tarafından bu yılın başında ihalesi gerçekleştirilen Çorlu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin projesi tamamlandı ve yer teslimin yapıldı. 2015 yılında merkezimiz tam olarak hizmete başlayacak" diye konuştu.

Haftanın 7 günü 24 saat boyunca hizmet edecek Çorlu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde, ameliyathanelerinde olacağını söyleyen Akbulut, ''8 bin metrekare kapalı alanı olacak ve zemin hariç 3 kat üzeri yapılması planlanan Çorlu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin, maliyeti 12 milyon lira olarak belirlendi. Şu an Çorlu'da bulunan ve faaliyet gösteren ağız diş sağlığı merkezimiz kiralama usulü hizmet veriyor" ifadelerini kullandı.
Çorlu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin, Tekirdağ'da sağlık alanında bir çok eksikliği gidereceğini aktaran Akbulut, şunları kaydetti:
"Kendi binamızda, laboratuvarıyla, işlem görüntüleme sistemleriyle, ameliyathaneleriyle, hatta ilerleyen dönemde hastaneye çevrilebilme alt yapısıyla burayı faaliyete geçireceğiz. Şuan, ağız diş sağlığı merkezi olarak, Tekirdağ'da kapasitesi en iyi olan merkezimiz olacak. Yapılacak olan Çorlu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Tekirdağ'daki ağız ve diş sağlığı hizmetlerindeki eksikliklerin büyük bir kısmı tamamlanmış olacak."
Kaynak: AA