Soma'ya Psikososyal Destek Merkezi

Soma Kaymakam Bahattin Atçı, ilçeye Psikososyal Destek Merkezi kurulacağını bildirdi.

Atçı, gazetecilere yaptığı açıklamada maden kazasının ardından sadece şehit ailelerinin değil, bütün madenci ailelerin psikolojik olarak desteğe ihtiyaçlarının arttığını belirtti.

Kaza sonrası ilçeye gelerek Aile ve Sosyal Politakalar Bakanlığı bünyesinde hizmet veren psikologların "ailelerde bazı travmatik belirtiler ortaya çıktığını" tespit ettiğini kaydeden Atçı, buna yönelik destek çalışma başlatıldığını aktardı.
Kızılay'dan ve bazı takım sivil toplum kuruluşlarından psikiyatrist, psikologların ilçeye gelerek ailelere yönelik çalışmalar yürüttüğünü bildiren Atçı, şu bilgileri verdi:
"Görevliler bulunacakları, fikirlerini paylaşacakları bir merkeze ihtiyaç duyduklarını bize bildirdi. Emniyet müdürlüğü binasının yıkılmasıyla boş kalmış bir arazimiz vardı. Burada 2 katlı prefabrike olarak bir bina yapılmasını kararlaştırdık. Bina 8-10 gün içerisinde hazır olacak. Burada 'Psiko-sosyal Destek Merkezi' hizmet verecek. Bu yöndeki çalışmaların ne kadar süreceği belli değil. Çünkü bütün madencilerimizin ailelerine yönelik bir çalışma haline geldi."
Kaynak: AA