Pakistan'da Taliban'a Yönelik Operasyon

Pakistan'ın Kuzey Veziristan bölgesinde devam eden askeri operasyonda 7 militan ile 3 asker hayatını kaybetti.

Ordu Sözcülüğü tarafından yapılan açıklamda,15 Haziran'da Taliban militanlarına yönelik Afganistan sınırındaki Kuzey Veziristan bölgesinde başlatılan geniş çaplı askeri operasyonun başarı ile devam ettiği belirtildi. Bölgeye yönelik hava operasyonlarının sürdüğü ifade edilen açıklamada, kara birliklerinin de militanlarla zaman zaman sıcak çatışmaya girdiği kaydedildi.
Sözcülük, son olarak Kuzey Veziristan'ın Mir Ali bölgesinin Fata Khel köyünde militanlar tarafından açılan ateş sonucu 3 askerin hayatını kaybettiği, 6 askerin yaralandığını, aynı çatışmada 7 militanın da etkisiz hale getirilidiğini açıkladı.

Bu çatışmayla öldürülen militan sayısı 447'ye ulaştırken, hayatını kaybeden asker sayısının da 26'ya yükseldiği bildirildi.

Kuzey Veziristan'ın merkezi Miran Shah bölgesinin yüzde 80 oranında militanlardan arındırıldığı belirtilen açıklamada, operasyonun Pakistan'ın teröristlerden tamamıyla temizleninceye kadar devam edileceği vurgulandı.
Pakistan'da Taliban militanlarının 8 Haziran'da Karaçi Uluslararası Havaalanı'na düzenlediği baskının ardından güvenlik görevlileriyle 29 kişi hayatını kaybetmişti. Kuzey Veziristan bölgesindeki Taliban militanlarına yönelik geniş çaplı kara ve hava operasyonu, bu saldırının ardından başlatılmıştı.
Kaynak: AA