Müsiad’tan Kto Karatay Üniversitesi'ne Destek

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek ve yönetim kurulu üyeleri Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Tercih Destek Noktası’nı ziyaret etti.

Müsiad’tan Kto Karatay Üniversitesi'ne Destek

KTO Karatay Üniversitesi’nin Zafer Meydanı’nda açtığı tercih destek noktasına Konya’daki işadamı dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarının yoğun ilgisi devam ediyor. MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek, dernek yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, üniversitenin tercih destek noktasını ziyaret etti. KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak ve Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Dr. Bekir Aydoğan tercih destek noktasında üniversite adaylarına verilen danışmanlık hizmeti ve üniversitenin fakülte ve bölümleri hakkında MÜSİAD yönetimine bilgi verdi.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek, “Konya ekonomik alanda hızlı bir ilerleme göstermektedir. Şehrimiz Türkiye’nin en düşük işsizliğine sahip şehirleri arasındadır. Konyalı sanayici ve işadamlarımız şehrini hızla kalkındırmaktadır. Konya; üniversiteleri ile eğitim alanında da ilerleme göstermektedir. Konya Ticaret Odası’nın şehrimize kazandırdığı KTO Karatay Üniversitesi’nin Konyalı işadamlarımız ve halkımızla oluşturduğu birliktelik şehrimiz adına büyük bir kazançtır. Üniversitemizin, Konya’ya ve ülkemize hizmet eden bir kurum olması için MÜSİAD Konya Şubesi olarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Üniversitemizi hepimizin üniversitesi olarak görüyoruz. Şehrimizin en büyük avantajı olan tüm kurumlarla sağladığı işbirliğidir. Bu birliktelik Karatay Üniversitesi’nin daha hızlı büyümesinde önemli bir faktör olacaktır. Bu işbirliği üniversite adaylarının tercihinde de etkili olacaktır. Üniversite’den mezun olan öğrenciler için staj ve iş imkanları konusunda Konya Ticaret Odası’yla ve Karatay Üniversitesi’yle birlikte çalışacağız. Üniversite yönetimine, akademisyen ve idari kadroya çalışmalarında başarılar diliyoruz” dedi.

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak da, tercih döneminin sonuna yaklaşıldığını hatırlatarak KTO Karatay Üniversitesi'nin tercih destek noktası hizmetinin son derece faydalı olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Torlak, “KTO Karatay Üniversitemizin tercih destek noktasındaki uzman arkadaşlarımız gençlerimize tercih konusunda yardımcı oluyorlar. Öğrencilerimizin tercih çadırına ilgi göstermeleri bizi son derece memnun etmiştir. KTO Karatay Üniversitesi’ni tercih edecek öğrencilerimiz için önemli fırsatlar bulunmaktadır. Üniversitemizden mezun olan öğrencilerimiz staj ve iş bulma konusunda geniş bir imkana kavuşacaklar. Konya’mızda iş aleminin üniversitesi olarak bir misyon üstlenen üniversitemiz, iş çevresi bağlantısı ile öğrencilerimiz için imkanlar sunmaktadır. Verimli geçen tercih döneminde tercih noktamız sanayici ve işadamları dernekleri ile STK’ların yoğun ilgisini görmüştür. Bu durum bizi son derece mutlu ettiği gibi öğrenci adaylarımız için de etkili olmuştur. Bugünkü ziyaretlerinden dolayı MÜSİAD Konya Şubesi yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA