Kenya'da Uyuşturucu Operasyonu

Kenya polisinin Mombasa'da İran bandıralı yük gemisine düzenlediği operasyonda yaklaşık 343 kilogram eroin ele geçirildi.

Mombasa uyuşturucu ile mücadele birimi başkanı Khamis Massa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, baskın düzenlenen geminin donanma tarafından şüpheli olarak bildirilenler arasında bulunduğunu söyledi.

Massa, yaklaşık iki hafta önce Mombasa'nın 350 kilometre kuzeyinde Kenya donanması tarafından söz konusu geminin kontrol edildiğini belirterek "Mombasa Limanı'na geldikten sonra yaklaşık iki hafta boyunca geminin kargosunu araştırdık. Sonuç olarak geminin yakıt tankının içine gizlenmiş 342 kilo 700 gram eroin ele geçirdik" dedi.

Gemide aramanın devam ettiğini, sevk kağıtlarında kargonun çimento göründüğünü ancak başka yerlere gizlenmiş uyuşturucu bulacaklarına inandığını söyleyen Massa, mürettebattan Pakistan, İran ve Hindistan uyruklu, 9 kişinin uyuşturucu madde kaçakçılığı suçundan mahkemece tutuklandığını bildirdi.
Birleşmiş Milletler raporuna göre, 2013'te Afganistan, Hindistan ve Pakistan'dan ABD ve Avrupa'ya giden uyuşturucunun transit geçiş güzergahı olarak, Kenya ve Tanzanya giderek daha fazla tercih ediliyor.
Kaynak: AA