İzmir Tıp Camiasında Büyük Buluşma

Dünyanın en önemli omurga cerrahlarından biri kabul edilen Prof. Dr. Oheneba Boachie-Adjei, İzmir Kent Hastanesi’nce düzenlenen “Küresel Sağlık ve Omurga Deformiteleri” konulu sempozyuma katılıyor.

İzmir Tıp Camiasında Büyük Buluşma

Batı Afrika kentlerinden Kumasi, Gana’da doğan, çocuk yaşta göç edip geldiği Amerika’da tıp okuyup bugün dünyanın omurga cerrahisinde ilk isim olarak gösterdiği bir ortopedist olan Boachie, İzmir Kent Hastanesi’nin 10. kuruluş yıldönümü bilimsel etkinliğinin konuğu olacak. “Küresel sağlık ve omurga deformiteleri” başlığı altında 19 Temmuz Cumartesi günü Swissotel Büyük Efes’te gerçekleşecek mini sempozyumda Prof. Dr. Boachie sabah oturumunda “Adolesan idiopatik skolyoz: Sınıflandırma ve füzyon seviyelerinin seçilmesi” başlıklı bir konferans verecek. Boachie, öğleden sonraki oturumda ise “Erişkin dejeneratif skolyoz; tedavi seçenekleri” ve “Küresel sağlık ve az gelişmiş ülkelerde (FOCOS) mükemmeliyet merkezlerinin oluşturulmasının zorluğu” adı altında iki sunum daha yapacak. İzmir Kent Hastanesi’nden Doç. Dr. İbrahim Akel ile istanbul’dan Prof. Dr. Azmi Hamzaoğlu’nun da birer sunum yapacağı mini sempozyum 9.30’da Kent Sağlık Grubu Genel Müdürü Dr. Ruşen Yıldırım’ın yapacağı konuşmadan sonra başlayacak. Sempozyuma Türkiye’nin her yerinden uzmanlar katılacak.

Öte yandan, Prof. Dr. Boachie’nin ABD’de Cornell Üniversitesi’nde hocalık yapmayı, Özel Cerrahi Hastanesi’nde (HSS-Hostipal for Special Surgery) çalışmayı sürdürüyor. Batı Afrika ve üçüncü dünya ülkelerindeki ortopedi hastalarına hizmet verebilmek için Gana’da kurduğu hastanede de hizmet veriyor.

Dr. Boachie’nin 4 yıl önce Amerika’da dünyanın en saygın hekimi seçildiğini, hem mesleki başarılarından hem de insani özelliklerinden dolayı ödül aldığını belirten Dr. Ruşen Yıldırım, şunları söyledi: “Prof. Dr. Boachie, dünyanın en önemli ortopedistlerinden. Ama özelliği yetişkin ve çocuk hastalarda özellikle de skolyoz, kifoz ve omurga deformasyonlarının tedavisinde özel uzmanlığa sahip olması. Omurga cerrahisinde kullanılan bazı cihazların patentini almış bir mucit. Omurga cerrahisinde meslektaşları tarafından “en iyi” kabul edilip kitapları, toplantıları takip edilen bir isim. Kent Hastanesi olarak 10. yaşımızı kutlarken, böyle önemli bir tıp adamını Türk meslektaşlarıyla buluşturacak olmanın onurunu yaşıyoruz. Sempozyumumuz tüm hekimlere açık.”
Kaynak: İHA