İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırısı

İsrail'in "Koruyucu Hat" adı altında düzenlediği saldırılar sebebiyle Gazze sınırındaki Beyt Hanun Sınır Kapısı'nın Filistin tarafından kapatıldığı bildirildi.

Gazze'deki Sınır Kapıları İdaresi Müdürü Mahir Ebu Subhe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Beyt Hanun Sınır Kapısı'nı hedef aldığını ve yıkıma neden olduğunu söyledi.

Bu şartlarda çalışamayacaklarını ve kapıyı kapatma kararı aldıklarını belirten Ebu Subhe, uluslararası insan hakları kuruluşlarına sınırda çalışan personelin korunması ve sınırların askeri operasyonların uzağında tutulması için çağrı yaptı.
Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, bu olayların ardından Pazartesi günü Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" adı altında operasyon başlattığını duyurmuştu.
İsrail'in bu tarihten itibaren Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 194 kişinin hayatını kaybettiği, bin 400 kişinin yaralandığı kaydedilmişti.
İsrail, Hamas'ın 2006 yılında Gazze'yi kontrol altına almasının ardından bölgeye ambargo uygulamaya başlamış, bölgeye açılan 6 sınır kapısını kapatmıştı. Bu kapılardan Beyt Hanun yabancı pasaport taşıyanlar, Kerm Ebu Salim ise bazı ticari ürünlerin geçişi için zaman zaman kısa süreliğine açılıyordu.
Kaynak: AA