İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, basında var olduğu iddia edilen Mısır'ın ateşkes girişiminin içeriğine ilişkin kendilerine bilgi ulaşmadığını açıkladı.

İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından yayınlanan yazılı açıklamada, Mısır'ın başlattığı ateşkes girişimine işaret edilerek, "Medyada dolaşan Mısır'ın ateşkes girişiminin içeriğine ilişkin resmi ve gayriresmi makamlardan bir bilgi ulaşmadı"
denildi.
Açıklamada, "Eğer bu girişimin içeriği doğruysa bu bir boyun eğdirme ve diz çöktürme girişimidir. İzzeddin el-Kassam Tugayları olarak bunu tamamıyla reddediyoruz" ifadesi kullanıldı.
Hayatını kaybeden masumlara vefalı olunacağı kaydedilen açıklamada, Filistin halkına akıttıkları kanın ve fedakarlıklarının boşa gitmeyeceğinin vaat edildiği belirtildi.
Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, bu olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında operasyon başlattığını duyurmuştu. Bu tarihten itibaren İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 187 kişi hayatını kaybetti, 1390 kişi yaralandı.
Mısır, dün İsrail saldırılarındaki kayıpların önlenmesi ve akan kanın durdurulması için taraflar arasında ateşkes girişiminde bulunduğunu açıklamıştı.
Kaynak: AA