Ak Parti Dörtyol İlçe Başkanı Özel Açıklaması

Erdek İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Cankurt, hiçbir sürücüye ceza yazmaktan yana olmadıklarını ancak açık trafik ihlallerine de seyirci kalamayacaklarını söyledi.

Cankurt, yaptığı açıklamada, ilçedeki trafiğin sağlıklı akışı için sürücülerin, trafik kurallarına çok iyi uymaları gerektiğine dikkati çekti.
İçinde bulunulan turizm sezonunda, ilçeye dışarıdan gelen birçok vatandaşın, "Nasıl olsa tatile geldim" anlayışıyla hareket ederek, trafik kurallarına uymadıklarına işaret eden Cankurt, şunları kaydetti:
"İlçe Emniyet Müdürlüğümüz, trafiğin rahat akışını sağlamak için elinden geleni yapmaktadır. İçinde bulunduğumuz Ramazan ayında iki motosiklet ve iki otomobil sürekli görev üstlenmektedir. Bizim, görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışmamız da trafik için yeterli değildir. Çünkü, ilçenin yollarının darlığını bile dikkate almayan birçok sürücü, araçlarını istedikleri yere bırakmaktadır. Hatta Hükümet Caddesi üzerinde bile iki sıra araç parkı görülmektedir. Bu arada önemli kavşaklara araçların, ana yola çıkarken görüş açılarını kapatacak şekilde araçların park edildiği de gözlenmektedir. Biz, hiçbir sürücüye ceza yazmaktan yana değiliz ama bu açık trafik ihlallerine de seyirci kalamayız. Bu nedenle istemesek bile cezalar yazıyoruz. Erdek'te araç kullananlardan tek isteğimiz, trafik kurallarına harfiyen uymaları ve trafiğin rahat akışına katkı sağlamalarıdır."
- AK Parti İlçe Başkanı Sever
AK Parti İlçe Başkanlığına getirilen Murat Sever, yönetim kurulu listesini oluşturmaya çalıştığını söyledi.

Tüm partilileri ve Erdek'i kucaklayacak bir yönetim oluşturmaya çalıştığını vurgulayan Sever, "Partimizi, Erdek'te layık olduğu yere getireceğiz" dedi.

1969'da Erdek'te doğan, ilk ve orta öğrenimini burada, askeri liseyi ise Ankara'da tamamlayan Sever, 2007'de Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldu.
1987'de göreve başladığı Kara Kuvvetleri Komutanlığının çeşitli kademelerinde 26 yıl süreyle hizmet verdikten sonra 2013 yılında kendi isteğiyle emekliye ayrılan Sever, 2009-2010 yılları arasında, NATO tarafından, Kosova'da görevlendirildi, NATO Genel Sekreterliği tarafından madalyayla ödüllendirildi.
Sever, Figen Sever ile evli olup, bir çocuk babasıdır.

Kaynak: AA