Mudanya’da Tepkili Yıkım

Mudanya Belediyesi geçtiğimiz günlerde başlattığı sahillerde kaçak ve ruhsatsız çay bahçeleri ve plajların yıkımına Güzelyalı sahilinde de devam etti.

Mudanya’da Tepkili Yıkım
Yıkım esnasında zaman zaman tepkiler meydana geldi.
Mudanya’da kaçak yapıların yıkımına devam ediyor. Güzelyalı sahilinde bulunan kaçak ve ruhsatsız 9 çay bahçesi yıkıldı. Çevik Kuvvet ve Mudanya emniyet güçlerinin gözetimindeki yıkımlar sırasında olumsuzluk yaşanmazken, zaman zaman kısa süreli gerginlikler oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Halka ait yerleri tekrar halka açacağız sloganı ile ruhsatsız kafe ve çay bahçelerinde yıkımı sürürüyor. Güzelyalı sahilindeki kaçak ve ruhsatsız olan 9 çay bahçesine ait masa sandalyeler, özel oyun grupları ve bunların barakaları zabıta ve belediye ekiplerince sökülürken bazı işyeri sahipleri de kendi işyerlerini kendileri söktüler. Vatandaşlardan bazılarının sert tepki gösterdiği yıkımların zamansız yapıldığı konusunda görüş belirttiler. İş yeri sahipleri ise yaptıkları masraflarını kurtarmak adına kendilerine birkaç ay mühlet verilmesini beklediklerini söylediler” dedi.

Kaynak: İHA