Karatay Belediyesi'nde Personele İş Güvenliği Semineri

Hizmet İçi Eğitim kapsamında Karatay Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanlarına iş güvenliği ve sağlığı semineri verildi.

Aziziye Kültür Merkezinde verilen seminere, konuşmacı olarak katılan İş Güvenliği Uzmanı Mustafa Kemal Olgun, çalışanlara sağlıklı, güvenli bir çalışma ortamı sağlamak ve verimli bir çalışma ortamı oluşturmak için iş sağlığı ve güvenliğinin önemine değindi.
Eğitimlerin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 6331 sayılı kanun çerçevesinde verildiğini kaydeden Olgun, çalışma mevzuatı, çalışanların yasal hakları, çalışma saatleri, izin süreleri ve meslek hastalıkları konularına değindi.
Yıl içerisinde toplamda 8 saatlik eğitimin sonunda katılımcılara Ortak Sağlık Güvenlik Birimlerince katılım belgesi verileceğini dile getiren Olgun, çalışanların iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili aldıkları eğitim ve işverenin bu konudaki talimatlarına uymaları gerektiğini vurgulayarak çalışanın, kendisinin hareketlerinden veya yaptıkları işten etkilenen diğer çalışanların sağlık ve güvenliklerini tehlikeye düşürmemekle yükümlü olduğunu sözlerine ekledi.
Soru cevap şeklinde devam eden seminerde işçiler, mevzuatta bulunan yasal hakları hakkında bilmedikleri konuları yetkili ağızdan öğrenme imkanı buldu.
Kaynak: AA