'filenin Fidanları'Projesi Kapsamında Türkiye Genelinde 300 Adet Mini Voleybol Seti Dağıtılacak

Amway, Türkiye Voleybol Federasyonu ile başlattığı 'Filenin Fidanları' projesi kapsamında, Türkiye genelinde 20 ilde, ilköğretim okullarına 300 adet mini voleybol kiti temin ederek, geleceğin sporcularının yetişmesine destek veriyor.

'filenin Fidanları'Projesi Kapsamında Türkiye Genelinde 300 Adet Mini Voleybol Seti Dağıtılacak

Türkiye genelinde 40 bin çocuğa ulaşmayı hedefleyen projenin İstanbul’dan sonraki ilk ayağı Trabzon’da yapıldı. Geleceğin sporcularının yetişmesine destek olmak amacıyla Türkiye Voleybol Federasyonu ve Amway şirketi işbirliğinde başlatılan ‘Filenin Fidanları’ projesi kapsamında, Trabzon’da çeşitli okullara 300 adet mini voleybol kiti dağıtıldı.

Trabzon 19 Mayıs Spor Salonu’nda yapılan lansman toplantısına Trabzon Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, Amway Avrupa Dış İlişkiler Bölge Müdürü Candan Çorbacıoğlu, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı ve çok sayıda voleybol sporcusu ile eğitmenleri katılırken, yapılan konuşmalarda sporun önemine vurgu yapıldı.

MUTLUGİL: "ALT YAPI ÖNEMLİ"
Projenin hayata geçirilmesiyle Türkiye’de voleybolun geleceğinde önemli bir yer tutacağına işaret eden Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, alt yapının önemli olduğunu söyledi.

Hedeflerinin çocukların spor sevgisini artırmak olduğunu belirten Mutlugil, "Voleybolu küçük yaşlardan itibaren tüm ülke geneline yayarak, başarılı voleybolcular ve voleybolsever kitleler oluşturmak istiyoruz. Bu uğurda gerçekleştirdiğimiz çok sayıdaki projemize 'Filenin Fidanları' sosyal sorumluluk projesi ile önemli bir ekleme yapıyoruz. Özellikle ilkokul ve ortaokuldaki gençlerimize voleybolu sevdirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Projenin tanıtımın toplantısının ardından katılımcılar ve çocuklar birlikte voleybol oynadı. Türkiye genelinde 7 -12 yaş grubundaki çocukların spora ve voleybola ilgisini artırmayı ve geleceğin voleybolcularının yetişmesine fırsat oluşturmayı hedefleyen projede, Türkiye genelinde 20 ilde ihtiyacı olan okullara verilmek üzere 300 adet mini voleybol seti hediye edilecek.
Kaynak: İHA