Endonezya'da Deprem

Endonezya'nın Java adasının doğusunda 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi.

Merkez üssü adanın yaklaşık 100 kilometre güneydoğusu olan ve Hint Okyanusu'nun 10 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem nedeniyle ölü veya yaralı olup olmadığı konusunda henüz bilgi bulunmuyor.
AA'ya konuşan Endonezya Veri Bilgi ve Halkla İlişkiler Merkezi Başkanı Sutopo Purwo Nugroho, "Bazı kişiler, kendilerini ev ve binaların dışına attı ancak durum şu an için normal" dedi.

Orta şiddette artçı şoklara da neden olan deprem, yaklaşık 250 kilometre uzaklıkta Pasifik bölgesinde bulunan Malang, Solo ve Yogyakarta'da da hissedildi. ABD Jeoloji Kurumu'nun şiddetini 5,7 olarak belirlediği depremin Hint-Avustralya ile Avrasya plakalarının çarpışmasıyla oluştuğu bildirildi.

Endonezya hattı, Pasifik'teki "ateş halkası" olarak tabir edilen yoğun sismik hareketli tektonik plakalar ve volkanik aktivite içinde yer alıyor. Sumatra adasında son olarak 2 Temmuz 2013'te meydana gelen 6,1 şiddetindeki depremde 35 kişi hayatını kaybetmiş, 276 kişi yaralanmıştı. Deprem nedeniyle 4300'den fazla ev yıkılmış ya da zarar görmüştü.
Kaynak: AA