Burhaniyeli Yelkenciler Kupa ve Madalyaları Paylaştı

Burhaniye Yelken Kulübü tarafından İskele Mahallesinde kursiyer yelkenciler arasında düzenlenen yarışmalarda derece alan sporculara kupa ve madalyaları törenle verildi.

Optimist Genel, Optimist Junior, Laser 4- 7 Genel, Laser Junior, ve Laser Radial dallarında yapılan yarışmalarda rüzgarın şiddetine rağmen Burhaniyeli yelkenciler büyük başarı kazandılar.
Ödül törenine Burhaniye Kaymakamı Osman Yenidoğan, Burhaniye Belediye Başkan Vekili Galip Yardımcı, Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Sarıbaş, İlçe Milli Eğitim, Halk Eğitimi Merkezi, belediye meclis üyeleri ve sporcuların aileleri katıldı.

Yelken eğitmeni Ferhat Temelli, "Sporcularımız başarı grafiklerini her geçen gün yükseltiyorlar, iki gün boyunca yaptığımız yarışmalarda rüzgarın zaman zaman sertleşmesine rağmen çocuklarımız yarışmaları başarı ile tamamladılar kendilerini kutluyorum'' dedi.

Konuşmanın ardından yapılan ödül töreninde Optimist Genelde 1. Yiğit Çamur 2. Serdar Sülün, 3. Efe İyibilek, 4. Deniz Kayalı, 5. Deniz Yiğit olurlarken kupa ve madalyalarını Burhaniye Kaymakamı Osman Yenidoğan verdi.
Diğer yarışmalarda dereceye girenler ise şöyle sıralandı. Optimist Junior 1. Özgür Mete Tögüt, 2. Sarp Efe Demirer, 3. Yağız Çamur.
Laser 4-7 Genel 1. Devrimcan Bozdoğan, 2. Bahadır Ayaşoğlu,3. Emre Çetinkaya.
Laser Junior 1. Emre Çetinkaya. Laser Radial 1. Atacan Çelen.
"Yelken Kulübü olarak başlatılan bu çalışmaları daha ileriye götürmek gerekir" diyen Burhaniye Kaymakamı Osman Yenidoğan, "Burhaniye olarak deniz sporlarına daha fazla ağırlık verilerek rüzgardan faydalanmalı. Burhaniye her türlü spor olanağı olan bir coğrafya ya sahip ancak bu çalışma ve tanıtım ile olur onun için hep birlikte yelken ve sörf sporu olmak üzere deniz sporlarını ön plana çıkartarak çalışmaları hızlandırmalıyız" şeklinde konuştu.

Burhaniye Yelken Kulübü Başkanı Cahit Uçal ise "Yaptığımız yarışmalarda çocuklarımız kendilerini gösterme fırsatı buluyorlar kursiyer yelkenciler arasında düzenlediğimiz bu yarışmada aynı şekilde çekişmeli ve güzel geçti kendilerini tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA