Birlik Başkanı Önal, Ödüllendirildi

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Sasalı'da bulunan ve içerisinde soyları tükenmekte olan türlerinin de bulunduğu 287 kuş türüne ev sahipliği yapan İzmir Kuş Cennetine katkılardan dolayı Menemen Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Recai Önal'a plaket verdi.

Ege Üniversitesi ile Sol Sahil Sulama Birliğinin ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar neticesinde, yaz aylarında yaşanan kuraklık riski bertaraf edildi.
Prof. Dr. Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, "Burası dünyanın cenneti. Herkesin burayı yaşatabilmemiz için sorumluluk alması gerekiyor. Bu sorumluluklarımızı anlamak için Kuş Cennetine bir ziyaret gerçekleştiriyoruz. Cennetimizin varlıklarını görerek, yaptığımız işlerin değerini yaşamak istedik. Ziyaretimiz esnasında da en büyük destekçilerimizden birisi olan ve can suyumuzu veren Sol Sahil Sulama Birliği Başkanımız Recai Önal'a bir plaket takdim ediyoruz" dedi.


-"Kuşları susuz bırakmayacağız"
Birlik Başkanı Recai Önal ise su takviyesi yaparken, tarım sulaması yapan çiftçileri de düşünmeleri gerektiğini belirterek, "Öncelik olarak onlara kullandırdığımız suyumuzu, sonrasında bu önemli dünya harikası cennetimize aktarıyoruz. Biz mevcut nehir yatağımızda önlemlerimizi alarak kuşlarımızı susuz bırakmamaya çalışacağız" dedi.

Kaynak: AA