Van’da Olaylı Gece

Van’da, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Suriye’deki Kürtlere yönelik saldırılarını protesto eden kalabalık, polise molotofkokteyli ve havai fişeklerle saldırdı.


Akşam saat 22.00 sıralarında Akköprü ve Karşıyaka mahalleleriyle Sebze Hali Kavşağı’nda ayrı ayrı toplanan kalabalık, ellerindeki pankartlar ve sloganlar atarak Cumhuriyet Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Cadde üzerinde kurulan ‘Önderliğe Özgürlük Çadırı’ önünde bir araya gelen kalabalık, burada IŞİD’in Suriye’nin Rojava bölgesine yönelik saldırılarını protesto etti. Kalabalık, güvenlik önlemi alan polislere taş, molotofkokteyli ve havai fişeklerle saldırdı. Polisin tazyikli su, plastik mermi ve gaz bombasıyla müdahale ettiği grup, saldırılarını bir süre sürdürürken, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki eski Vali Konağı önünde yolda ateş yakarak barikat kurdu. TOMA’ların müdahale ettiği kalabalık ara sokaklara girerek dağılırken, kentte geniş güvenlik önlemi alındı.

Bu arada, kalabalığın polise müdahalesini engellemeye çalışan Barış ve Demokrasi Partili yöneticilere destek veren bir temizlik görevlisinin, elindeki süpürgesiyle gençleri engellemesi ise dikkatlerden kaçmadı.
Kaynak: İHA