Kassam Tugayları Tel Aviv'e füzeyle saldırdı

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın, İsrail'in başkenti Tel Aviv'e J80 füzeleriyle saldırı düzenlediği bildirildi.

Kassam Tugayları Tel Aviv'e füzeyle saldırdı
Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın, İsrail'in başkenti Tel Aviv'e J80 füzeleriyle saldırı düzenlediği bildirildi.

Kassam Tugayları'ndan yapılan yazılı açıklamada, saldırının J80 füzeleriyle yapıldığı belirtildi.

Kassam'ın Tel Aviv'i vuracağını açıklamasından sonra birçok televizyon kanalı da şehirde olası saldırıları gözlemek için naklen yayın yaptı.

Bu arada İsrail'in Kanal 10 televizyonu, bir füzenin Tel Aviv'e düşüş anını görüntüledi.

Ayrıca İsrail Ordu Sözcüsü Peter Lerner da sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada 'Demir Kubbe' savunma sisteminin Tel Aviv'i vurmak üzere atılan füzelerden 2'sini havada imha ettiğini belirtti.

Kassam Tugayları, daha önce İsrail'i vuracaklarını duyurmuştu.

Kassam Tugayları İsrail İHA'sını düşürdü

İzzeddin el-Kassam Tugayları'na bağlı silahlı milislerin, Gazze hava sahasında uçan İsrail'e ait bir insansız hava aracını düşürdüğü bildirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, milisler uçaksavar kullanarak gerçekleştirdikleri saldırıda bir insansız hava aracını vurdu. Hava aracı Gazze'nin batısındaki Er-Rimal bölgesine düştü.

Hamas: Abbas'ın olağanüstü toplantıyı erteleme talebi kabul edilemez

Hamas, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Arap Birliği Dışişleri Bakanları Olağanüstü Toplantısı'nı erteleme talebinin kabul edilemez olduğunu açıkladı.

Hamas sözcülerinden Fevzi Berhum, yaptığı açıklamada, 'Abbas'ın toplantıyı erteleme talebi, milli sorumluluğun olmamasından ibarettir ve Gazze'yi Arap gücünden, çevresinden uzaklaştırma, yalnızlaştırma çabasıdır' dedi.

Berhum, İsrail'e yönelik baskının da hafifletilmesi manasına gelen söz konusu erteleme talebinin kabul edilemez olduğunu ifade ederek, Arap, İslam alemini saldırıları durdurmak ve İsrail zulmünü Gazze halkının üzerinden kaldırmak için harekete geçmeye çağırdı.

'Amerika gerçekleri saptırıyor'

Hamas Hareketi, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki'nin, İsrail'in Filistinli sivillerin öldürülmesini önlemeye yönelik tüm önlemleri aldığını vurgulamasının 'Gerçekleri saptırmak veİsrail çıkarlarının yanında yer almak' anlamına geldiğini açıkladı.

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum yaptığı açıklamada, Psaki'nin açıklamalarının, İsrail'in Filistin halkına karşı yürüttüğü saldırıların sürdürülmesini sağladığını belirterek, Amerika'nın Gazze'de kadın ve çocukların öldürülmesinde işgal kuvvetleriyle aynı safta yer aldığını söyledi.

Berhum, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, İsrail ile dayanışma halinde olduklarını belirten açıklamalarının 'İsrail terörünün desteklenmesi ve sivil Filistin halkının katledilmesini teşvik etmek' anlamına geldiğini vurguladı.

'Bu açıklamalar tamamen düşman İsrail'in çıkarları yanında yer almak anlamına gelir. Böylece İsrail'in daha fazla Filistinli'nin kanını dökmesini sağlar' şeklinde konuşan Berhum, 'Bu, Fransa ve Almanya'yı Filistin halkına karşı İsrail terörünü destekleyen devletler sınıfına yerleştirir' ifadesini kullandı.

İsrail ordusu Filisitinlilerden evlerini terk etmesini isteyecek

İsrail ordusunun bu gece,Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yaşayan Filistinlilerin evlerini terk etmesi için bildiri dağıtacağı açıklandı.

İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada 'Bu gece Gazze'nin kuzeyinde yaşayanlara, Hamas'tan korumak ve can güvenliklerini sağlamak için evlerini terk etmelerini isteyen bildiriler dağıtılacak' dedi.

Açıklamasında Gazze halkının Hamas yüzünden saldırılara maruz kaldığını öne sürerek, halkın evlerini terk etmesinin kendi can güvenlikleri için gerekli olduğunu iddia eden Adraee, söz konusu bildirilerin hangi bölgelerde dağıtılacağını belirtmedi.

İsrail radyosunda geçen habere göre ise söz konusu bildirilerin telefon ve medya üzerinden ya da uçaklardan atılan broşürlerle yapılacağı öne sürülüyor.
Kaynak: AA